časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Pozvánka na konferenci „Světlo pro naše města“ v rámci 3. Festivalu světla v Olomouci

16. 7. 2012 | |

Od 6. do 8. září 2012 se v Olomouci bude konat 3. Festival světla. Na Horním náměstí bude speciálně osvětleno devět budov, včetně historické budovy radnice. Letos přibude také osvětlení jedinečného atria radnice a sloupu nejsvětější trojice. K vidění budou světelné a multimediální instalace, uskuteční se koncert, světlená show, a mnoho dalšího.

Ve čtvrtek 6. 9. se od 9:30 do 17:30 v budově Právnické fakulty Univerzity Palackého, třída 17. Listopadu, Olomouc se uskuteční (v České republice jedinečná) mezinárodní konference „Světlo pro naše města“, zaměřená na využití světla ve městech, ale i obcích. Hlavní (simultánně tlumočenou) přednášku bude mít známý nezávislý světelný designér, Rafael Gallego, který v roce 2011 vyhrál City, People, Light Award se svým konceptem osvětlení historického centra španělského města Valladolid. Představitelé měst, lidé pracující se světlem v městském prostředí a architekti budou mít možnost slyšet i řadu dalších zajímavých přednášek. Přednášet budou architekti, profesionálové v oboru světla či akademičtí pracovníci z České republiky, Slovenska, Polska a Francie. Více o přednáškách a především o přednášejících najdete na www.festivalsvetla2012.cz.

Uživatelé Facebooku najdou mnoho aktuálních informací také na profilu http://www.facebook.com/3FestivalSvetla2012Olomouc.

Jelikož je kapacita přednáškového sálu Univerzity omezená, je třeba účast na konferenci potvrdit do 30. 7. 2012.

Po konferenci proběhne na Horním náměstí „Noc světel“, kde bude k vidění speciální nasvětlení budov, koncert, laserová, ohňová i multimediální show a mnoho dalšího.