časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Plug’n Power – nezávislé řešení od společnosti Stäubli poskytuje výstup 230 V

29. 9. 2018 | Stäubli Systems, s. r. o. | www.staubli.com

Stäubli nabízí elektrický konektor Power-Blox200 – nový a inovační, který dokáže okamžitě dodávat 230 V střídavého proudu, od 200 W do rozsahu kilowattu. Modulární systém využívá patentovanou technologii tzv. rojení, která umožňuje během několika sekund vybudovat vysoce bezpečnou síť bez jakýchkoliv technických problémů.

Samostatné kostky s energií (obr. 1) jsou vybaveny velmi výkonnými bateriemi a mohou být uspořádány a zapojeny tak, aby automaticky konfigurovaly soukromou mini rozvodnou síť. S přidáním jednotek se výkon napájení zvětšuje. Systém Power-Blox200 se dokáže sám nastavit a regulovat výrobu, skladování a distribuci energie v síti inteligentně a autonomně (obr. 2). Je nekonečně rozšiřovatelný, nevyžaduje konfiguraci, technické zabezpečení ani údržbu a různé zdroje energie, jako jsou solární nebo větrná energie, lze snadno kombinovat. Jedna kostka Power-Blox200 je navržena pro provoz malé chladničky, televize, některých LED svítidel, nabíjení mobilních telefonů či notebooků, aby splnila požadavky rozvíjejících se trhů.


Obr. 1. Elektrický konektor Power-Blox200

Ačkoliv je systém navržen pro situace mimo sítě, může být použit jako záložní zdroj k překlenutí výpadků veřejných sítí. Aplikace zahrnují napájení mobilních nebo dočasných zařízení pro projekty venkovské infrastruktury, pomoc při katastrofách, elektrifikaci uprchlických táborů a využití v předních operačních základnách v obranných zařízeních.


Obr. 2. Síť konektorů

O elektrických konektorech Stäubli

Společnost Stäubli je uznávaný odborník na moderní kontaktní technologie a pokročilá řešení s produktovou nabídkou od miniaturních konektorů až po velmi výkonné konektory pro přenos energie, testování a měření, dopravu a mnoho dalších odvětví. V oblasti fotovoltaiky je vedoucí společností na trhu s komponentami konektorů MC4. Jádrem všech elektrických konektorů Stäubli je jedinečná kontaktní technologie MULTILAM.

www.staubli.com/electrica


Vyšlo v časopise Elektro č.10/2018 na straně 37. 
Tištěná verze – objednejte si předplatné: pro ČR zde, pro SR zde.
Elektronická verze vyšlých časopisů zde.

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021