časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Panasonic nabízí MINAS LIQI – servomotory za dobrou cenu

16. 4. 2019 | Panasonic Electric Works Europe AG | www.panasonic-electric-works.cz

Vedle nejvyšší řady servomotorů MINAS A6 s nejnovějšími vymoženostmi jako je EtherCat, RTEX, řízení krouticího momentu nebo široká paleta bezpečnostních funkcí, nabízí Panasonic řadu MINAS LIQI. U těchto servomotorů se podařilo vybalancovat provedení a šíři nejběžněji používaných funkcí tak, aby výsledný produkt byl velmi kvalitní a přesto za dobrou cenu. Ve srovnání s krokovými, asynchronními nebo pneumatickými pohony nabízí servomotory řady MINAS LIQI mnoho výhod v oblasti spolehlivosti, rychlosti a přesného polohování.

Panasonic nabízí MINAS LIQI – servomotory za dobrou cenu

Motory jsou koncipovány s myšlenkou rychlé integrace bez složitého nastavování a hodí se pro okamžité použití ve většině projektů. Otočný přepínač nastavení tuhosti je k dispozici přímo na čelním panelu řídící jednotky.

Pro náročnější aplikace je k dispozici zdarma dostupný program PANATERM ve kterém lze ladit antivibrační funkce a nastavovat všechny potřebné parametry. Pro všechny řady servomotorů Panasonic je možné použití převodovek pro optimální úpravu otáček.

Vlastnosti MINAS LIQI:

• Inkrementální snímač: 2500 pulzů na otáčku
• Odezva: šířka pásma 1 kHz (rychlost odezvy)
• PANATERM: software pro konfiguraci a simulaci pohybu přes USB port (zdarma)
• Funkce automatického ladění v reálném čase během provozu
• Otočný přepínač pro manuální nastavení tuhosti

Pro řadu MINAS LIQI, stejně jako pro většinu automatizačních produktů Panasonic, platí tříletá záruční doba. S výběrem optimální konfigurace vám pomůžou technici výrobce nebo distributorů anebo můžete vyzkoušet SW nástroj pro výběr vhodného servopohonu zde.

MINAS LIQI – Testovací sada

Panasonic nabízí kompletní PLC/HMI/servomotor set k otestování. Testovací sada Minas LIQI obsahuje řídící jednotku, servomotor (400 W nebo 750 W), kompaktní PLC s 16 vstupy a výstupy, dotykový operátorský panel, napájecí zdroj, programovací software a všechny potřebné kabely. Set samozřejmě obsahuje příslušnou dokumentaci a schéma zapojení.

Tiskové materiály Panasonic Electric Works Europe AG

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021