časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

OSRAM prodal Ledvance čínskému konsorciu

11. 4. 2017 | OSRAM Česká republika s.r.o. | www.osram.cz

Prodej společnosti Ledvance čínskému konsorciu byl ke dni 3. 3. 2017 úspěšně dokončen. Kupcem společnosti Ledvance je čínské konsorcium složené ze strategického investora IDG Capital (IDG), čínského výrobce osvětlení MLS Co., Ltd. (MLS) a finančního investora Yiwu State-Owned Assets Operation Center (Yiwu).

Společnost OSRAM vyčlenila v roce 2016 své obchodní aktivity týkající se tradičních světelných zdrojů a LED zdrojů pro všeobecné osvětlování do společnosti LEDVANCE. Od 1. 7. 2016 byly společnosti OSRAM a LEDVANCE dvě nezávislé právní entity. Dozorčí rada společnosti OSRAM schválila prodej LEDVANCE 26. července 2016 a k realizaci došlo poté, kdy strany získaly všechna nezbytná schválení od příslušných orgánů. Konečná prodejní cena činila přibližně 500 milionů eur.

O prodeji společnosti Ledvance rozhodlo vedení společnosti OSRAM po intenzivním zkoumání strategických možností v oboru svítidel. „Úspěšné uzavření této transakce představuje pro společnost OSRAM milník ve změně její strategické orientace. Jakožto špičková technologická společnost se budeme v budoucnu schopni ještě výrazněji zapojit do růstu na trhu,“ řekl Olaf Berlien, výkonný ředitel společnosti OSRAM Licht AG. Prodejem učinila společnost OSRAM důležitý krok k realizaci své strategie postavené na třech pilířích – zaměření na speciální osvětlení (SP), osvětlovací řešení a systémy (LSS) a optické polovodiče (OS).

Tiskové materiály OSRAM


OSRAM, se sídlem v německém Mnichově, je globálním lídrem v oblasti výroby světelných zdrojů a osvětlování, s více než 100letou tradicí. Portfolio společnosti pokrývá jak high-tec aplikace založené na technologii opto-semikonduktorů, jako je infračervené a laserové osvětlování, tak propojená inteligentní řešení osvětlování budov i měst. OSRAM na konci obchodního roku 2016 celosvětově zaměstnával (30. září 2016) na 24 600 pracovníků a dosáhl v něm celkového obratu 3,8 miliard EUR. Společnost je zalistována na burze cenných papírů ve Frankfurtu nad Mohanem a v Mnichově (ISIN: DE000LED4000; WKN: LED 400; burzovní symbol: OSR). Více informací naleznete na webových stránkách www.osram.com.