časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Osram přebírá společnost Ring Automotive

16. 5. 2019 | OSRAM | www.osram.com

Po schválení převzetí společnosti Ring Automotive společností Osram britským Úřadem pro konkurenci a trh (CMA) začalo partnerství mezi těmito společnostmi oficiálně fungovat dne 1. 5. 2019. Převzetí britského specialisty na autopříslušenství, společnosti Ring, umožní high-tech společnosti Osram rozšířit svůj sortiment v automobilovém sektoru o další automobilovou elektroniku a doplňky. „Kromě rozšíření našeho prodejního portfolia nám převzetí společnosti Ring umožní využít další prodejní potenciál a pokračovat v prohlubování našich znalostí trhu. Cílem je využít dodatečný přístup na trh a k zákazníkům a vytvořit možnosti spolupráce v produktovém portfoliu a distribučních kanálech,“ říká Hans-Joachim Schwabe, generální ředitel společnosti Osram Automotive.

Po převzetí společnosti Ring Automotive posiluje Osram svoje možnosti a nabízí zákazníkům přístup k většímu množství doplňkového sortimentu. Obě společnosti považují tuto dohodu za příležitost k úspěšné evropské spolupráci. Společným cílem je reagovat rychleji a lépe na nové trendy a výzvy v dynamickém odvětví automobilového osvětlení a dosáhnout dalšího růstu. Společnosti Ring a Osram budou navzájem těžit ze svých silných stránek. Zkušenosti a technické znalosti společnosti Ring v oblasti automobilového osvětlení, příslušenství a elektroniky staví společnost do pozice úspěšné značky na celém světě. Společnost Osram na oplátku umožní portfoliu společnosti Ring přístup na americký trh prostřednictvím zavedených kanálů společnosti Osram Sylvania a otevře nový prodejní potenciál v Evropě a ve zbytku světa s diferencovanou strategií značky.

Produktové portfolio společnosti Ring sahá daleko za hranice klasického automobilového osvětlení a společnost je obzvláště úspěšná v oblasti elektronického příslušenství pro automobily. Přibližně 3000 produktů je k dispozici prostřednictvím více než 3000 specializovaných prodejců ve více než 60 zemích. Se 160 zaměstnanci dosáhla britská společnost v roce 2018 roční obrat 46,1 milionu liber. Spojení se společností Osram zajišťuje další investice pro společnost Ring, které podporují plány budoucího růstu a inovace produktů s cílem pokračovat v tomto trendu hlavně v segmentu následného prodeje.

Možnosti spolupráce vznikají i v prodeji. Společnost Ring přináší britskou a evropskou platformu, která umožňuje rychlejší a rozsáhlejší podporu zákazníků. Společnost Osram nabízí na oplátku společnosti Ring globální marketingový systém pro její produktovou řadu. S převzetím získá společnost Osram také odborné znalosti v oblasti prodeje a distribuce v Evropě. Se společností Ring Automotive může společnost Osram rozšířit maloobchodní trh nad rámec svého stávajícího portfolia klasického automobilového osvětlení a dosáhnout tak dalšího růstu. George Skalski, výkonný ředitel společnosti Ring Automotive, vidí začátek spolupráce jako milník ve 45 letech historie společnosti Ring: „Naše fungování jako člena rodiny Osram nám nabízí neuvěřitelné příležitosti pro další globální růst. Možnosti spolupráce jsou obrovské a pomohou nám společně pokračovat v inovacích. V budoucnu budou naši zákazníci těžit z dlouholetých zkušeností obou společností.“

Strany, včetně prodejce, Rubicon Partners, se dohodly, že nebudou zveřejňovat finanční podrobnosti transakce.

Tiskové materiály OSRAM