časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Nový testovací zdroj FLUKE

29. 7. 2015 | Fluke | www.fluke.cz

Testovací zdroj Fluke PRV240 snižuje nebezpečí úrazu elektrickým proudem a obloukovým výboje. Pouze tester poskytující zdroj střídavého i stejnosměrného stabilního napětí pro kontrolu měřících přístrojů, zjednodušuje testování jejich bezpečnosti.

Fluke PRV240 - testovací zdrojTři jednoduchá slova - "testuj před použitím" - zajistí ověření elektrických testovacích nástrojů a bezpečnost pracovníků. Potvrzení správné funkčnosti měřicího přístroje před měřením, provedení měření, a následné ověření funkčnosti přístroje po měření - je doporučené a důležité bezpečnostní pravidlo v pracovních postupech pracovníků s elektrickým proudem.

Nový testovací zdroj Fluke® PRV240 poskytuje bezpečný a pohodlný způsob pro ověření elektrických testovacích nástrojů. Elektrikář nebo technik provádí test v bezpečném elektrickém prostředí a nevystavuje se riziku úrazu elektrickým proudem nebo obloukovým výbojem při práci se zdroji vysokého napětí.

Na rozdíl od těchto zdrojů, ověření měřících přístrojů s použití Fluke PRV240 nevyžaduje osobní ochranné prostředky (OOP). Testovací zdroj tak snižuje riziko šoku a obloukového výboje v porovnání se situací, kdy se ověřuje testovací přístroj na zdroji vysokého napětí v potenciálně nebezpečném elektrickém prostředí. PRV240 poskytuje definované napětí v kontrolovaném stavu v souladu s bezpečnými pracovními postupy.

Kapesní zdroj poskytuje 240 V střídavého i stejnosměrného napětí ve stabilizovaném stavu pro testování multimetrů s vysokou i nízkou impedancí, klešťových a dvoupólových testerů, a eliminuje tak potřebu více nástrojů pro ověřování a využívání vysoko napěťových zdrojů pro ověřování testovacích přístrojů. Aby se zabránilo náhodnému kontaktu, napětí je připojeno prostřednictvímzapuštěných kontaktů, které jsou aktivovány až při vložení měřicích sond. LED dioda pak signalizuje dodávku napětí pro kontrolu měřicího přístroje.

Testovací zdroj napětí může provést až 5000 testů na jednu sadu čtyř AA baterií a je dodáván s magnetickým závěsným popruhem pro snadné zavěšení a dostupnost.

FLUKE

FLUKE
PO Box 1186
Eindhoven
NL-5602 BD
www.fluke.cz

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021