časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Nový pobočný spolek ČSO – region Praha

28. 7. 2019 | Česká společnost pro osvětlování, z.s. | http://cso.lighting

Po mnoha letech existence České společnosti pro osvětlování byl v červnu tohoto roku konečně založen pobočný spolek i v regionu Praha (IČO 082 45 703).

Jeho vedení je složeno z členů přípravného výboru. Předsedou byl zvolen Ing. Tomáš Maixner, místopředsedou doc. Ing. Jan Kaňka. Ph.D., hospodářem Ing. Marcel Pelech a kontrolorem Jiří Hochman.

Pobočný spolek nijak nevymezuje oblast, ve které chce působit. To dokládá i složení výboru z odborníků z oboru denního i umělého osvětlení. Ale také činnost, které se členové výboru věnovali ještě před založením pobočného spolku. Ať už to byla kritika Pražských stavebních předpisů, či snaha o rozumný náhled na problematiku podílu modré složky světla ve spektru svítidel veřejného osvětlení (viz www.modresvetlo.cz).

Existence pobočného spolku region Praha umožní zlepšit spolupráci pražských i středočeských světelných techniků. Protože pobočné spolky mají vlastní právní subjektivitu, nic nebrání tomu, aby se o členství ucházeli i zájemci z jiných koutů republiky.

Pokud se chcete přihlásit k pražské skupině, obraťte se na předsedu na adrese: dql@dql.cz. Vyplatí se to. Například na podzimní konferenci Světlo – Light 2019 v Plzni (www.light-conference.com) mají členové společnosti slevu 20 eur (což je částka vyšší, než je členský příspěvek).