časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Nové přístrojové jednotky pro podlahové systémy OBO Bettermann

7. 9. 2019 | OBO BETTERMANN, s. r. o. | www.obo.cz

Nová plastová přístrojová jednotka GES9-3 Ackermann od firmy OBO Bettermann přináší dvě různé varianty vík, zjednodušenou montáž a možnost nastavit hloubku podlahové krytiny. Je zkoušena podle EN 50085-2-2, dodávána ve třech barvách (šedá, grafitově černá a šedo-béžová) a pojme až dvanáct přístrojových modulů 45 × 45 mm.

U víka GES9-3 je možné volit mezi dvěma provedeními jeho ovládání. První představuje osvědčený otevírací mechanismus s výsuvným třmenem, druhé praktické víko s dvojicí zajišťovacích západek. Obě tyto varianty mají shodný šňůrový vývod, umožňující bezpečný průchod kabelů po uzavření víka. Oproti předchozím provedením zjednodušuje GES9-3 dále instalaci v montážním otvoru podlahy tím, že se fixační prvky ochranného kobercového rámu při utahování samy vyklápějí směrem ven. Samočinně tím upevňují a vystřeďují ochranný kobercový rám v podlaze, takže není třeba neustále kontrolovat konečnou polohu jednotky během montáže. Kryt přístrojové jednotky GES9-3 má při dodání nastaveno osazení pro podlahovou krytinu na hloubku 5 mm, což odpovídá vložení standardní kobercové krytiny. Pro podlahové krytiny větší tloušťky, jako laminát nebo koberec s vysokým vlasem, může však být osazení pro podlahovou krytinu jednoduše ještě zvětšeno, a to až na 10 mm.

Přístrojovou jednotku GES9-3 lze použít v různých podlahových systémech Ackermann od OBO Bettermann. Může být instalována v podlahových krabicích kanálového systému typu EÜK překrytého mazaninou. Stejně tak snadno ji lze ale montovat do otevřeného kanálového systému OKA nebo do dvojitých podlah s tloušťkou pochozích desek až 65 mm.


OBO BETTERMANN, s. r. o., Modletice 81, 251 01 Říčany u Prahy
tel.: +420 323 610 145, e-mail: info@obo.cz; www.obo.cz


Vyšlo v časopise Elektro č. 8-9/2019 na straně 50. 
Tištěná verze – objednejte si předplatné: pro ČR zde, pro SR zde.
Elektronická verze vyšlých časopisů zde.

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021