časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Nové funkce EPLAN Data Portal zkracují a zjednodušují proces projektování

17. 8. 2015 | EPLAN Engineering CZ | wwww.eplan.cz

EPLAN Data Portal byl rozšířen o nové funkce pro aktualizaci, doplnění a filtrování dat zařízení. Uživatelé nyní mohou začít s projektováním, aniž by předtím museli zdlouhavě nastavovat vzorová data. Nový nástroj EPLAN Report Center navíc poskytuje výrobcům statistiky o stahování jejich zařízení, které obsahují důležité údaje pro jejich obchodní a marketingovou strategii.

Společnost EPLAN představila novou zpoplatněnou webovou službu: EPLAN Data Portal Professional. Uživatelé tak dostávají kompletní funkce pro aktualizace a doplnění dat zařízení, stejně jako výrazně rozšířené možnosti filtrování. Jestliže se v portálu aktualizují data zařízení, uživatel obdrží upozornění, která data jsou nová oproti těm, jež má uložené ve své lokální databázi. Výhoda: uživatel může aktualizovat svá data jedním kliknutím, bez manuálního vyhledávání a přepisování. Vylepšení funkcí nového portálu začíná už na počátku projektu, kdy ještě nejsou v lokálním systému pro správu zařízení žádná data. Uživatel může do systému EPLAN Data Portal nahrát seznam zařízení nebo jejich typová čísla a jako odpověď dostane seznam všech datových souborů, které byly pro daná zařízení nalezeny a jsou připraveny ke stažení. Kromě doplnění obchodních dat zahrnuje tato aktualizace také důležitá technická data, jako jsou makra, dokumentace a výrobní data. Uživatel může začít s projektováním, aniž by předtím musel zdlouhavě nastavovat vzorová data.

EPLANTento postup má i další praktický přínos – jakmile jsou data zařízení jednou do systému doplněna, všechny jejich změny se do něj samy promítnou při běžné aktualizaci. Přístup k ucelenému souboru funkcí filtrace, stejně jako možnost uložit přednastavení filtrů můžou být prostřednictvím integrovaných přístupových práv povoleny jen konkrétním osobám. 

Komponenty tak mohou být rychleji vloženy do projektu, čímž se výrazně zkracuje doba procesu projektování.

Přímý kontakt, přesná data


Nově doplněná funkce zpětné vazby nyní umožňuje uživateli kontaktovat výrobce e-mailem přímo z portálu v případě, že dané zařízení není správné nebo v databázi chybí. Výrobci zařízení dostanou přímou odpověď na základní otázky: Kolikrát bylo zařízení staženo? V kterých zemích se dané zařízení používá? Která zařízení jsou pro uživatele nejzajímavější? Kompletní vyhodnocení těchto údajů je cenným zdrojem informací pro řízení výroby a prodeje na straně výrobce zařízení. Na základě těchto údajů je potom možné přijímat množství účinných opatření a přesněji plánovat životní cyklus výrobku. Společnost EPLAN pomáhá výrobcům zařízení začlenit do portálu EPLAN Data Portal jejich vlastní elektronické katalogy. Služby zahrnují přesun existujících katalogů a konfigurátorů výrobků, stejně jako vývoj nových konfigurátorů. 

Výsledkem je na míru vytvořený elektronický katalog výrobků, který nabízí uživatelům také technickou podporu.

Výhody pro projektanty:

  • data zařízení lze snadno a rychle vyhledat,
  • správa vzorových dat vyžaduje jen minimální úsilí,
  • dochází k výrazné úspoře času při projektování,
  • zlepšuje se kvalita dokumentace,
  • je usnadněna podpora mezioborových procesů

Výhody pro výrobce:

  • vytvoření nového obchodního kanálu,
  • přímý přístup přibližně 75 000 uživatelů systémů EPLAN ke katalogům výrobce,
  • přesné informace o využívání zařízení,
  • úplné vyhodnocení získaných dat s možností využít je pro řízení výroby,
  • přímý e-mailový kontakt uživatel – výrobce.

Tiskové materiály EPLAN

EPLAN Engineering CZ

EPLAN Engineering CZ
Dukelských hrdinů 654/34
Praha 7 – Holešovice
170 00
www.eplan.cz

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021