časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Nová řada digitálních časových spínačů přináší úspory energie až o 50 procent

10. 6. 2020 | ABB s.r.o. | www.abb.com

Společnost ABB rozšířila svou řadu digitálních a analogových časových spínačů a uvedla na trh intuitivní aplikaci pro zajištění větší kontroly nad spotřebou energie v obytných a komerčních budovách.

Nové digitální a analogové časové spínače umožňují uživatelům ovládat osvětlení, vytápění, ventilaci a zalévání na základě denního, týdenního nebo ročního harmonogramu, aby energii bylo možno zapínat a vypínat podle otevírací doby, západu slunce, dat státních svátků nebo prázdnin.

Nová řada digitálních časových spínačů ABB

„Společnost ABB vždy hledá způsoby, jak svým zákazníkům zajišťovat spolehlivou energii. V době zvyšující se spotřeby energie a nedostatečných zdrojů se řízení spotřeby energie stalo ústředním prvkem našeho způsobu života. Díky lepší flexibilitě a ovládání digitálních a analogových časových spínačů dáváme lidem nástroje k tomu, aby používali energie, pouze pokud je potřeba, proto když práce skončí, topení se automaticky ztlumí a světla vypnou,“ vysvětluje Piero-Giorgio Schiannini, manažer globální skupiny výrobků Distribuce energie.

Díky možnosti ovládat jedno zařízení nebo skupinu zařízení je řada digitálních časových spínačů společnosti ABB ideální k použití v komerčních budovách. Podle použití a úrovně automatizace použité v celkovém řešení mohou zákazníci dosáhnout průměrných úspor spotřeby energie až 50 procent.

Vedle modernizace řady společnost ABB uvedla na trh intuitivní aplikaci pro chytré telefony iOS a Android za účelem snížení doby uvedení digitálních časových spínačů do provozu až o 80 procent. Tato nová aplikace umožňuje uživatelům lepší kontrolu nad chytrými funkcemi za účelem snížení plýtvání a pro efektivní řízení spotřeby energie v domácnostech a komerčních budovách.

Tato aplikace, umožňující Bluetooth připojení, je navržena pro snadnou konfiguraci a vizualizaci digitálních časových spínačů společnosti ABB. Nové programy je možno snadno vytvářet a přenášet z jednoho zařízení do druhého. Uživatelé mohou rovněž měnit hlavní nastavení, například datum, čas a místo, a aktivovat náhodné a cyklické funkce. Mohou prohlížet parametry a manuálně ovládat výstupy relé prostřednictvím LCD displeje. Vestavěná interní baterie zachová provoz i v případě výpadku dodávky energie.

Modernizovaná řada časových spínačů a aplikace jsou ideální pro různá použití, od automaticky aktivovaného systému zalévání ve veřejných parcích až po zavírání a otevírání žaluzií ve stanovenou denní dobu v komerčních budovách. Díky rozšíření kanálu, který umožňuje ročnímu časovému spínači ovládat až osm relé, mohou uživatelé rovněž ovládat systémy osvětlení v několika místnostech ze svého ručního zařízení.

V České republice předpokládáme uvedení na trh v letošním roce na podzim.

Tiskové materiály Media:list

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021