časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Na MSV 2019 v Brně uvidíte …

17. 9. 2019 | redakce ELEKTRO | www.eel.cz

Pozvání společností EPLAN, HENNLICH, HIWIN a OS-KOM do expozic na 61. MSV 2019.



Impulzy pro vaše projektování

V rámci veletrhu MSV 2019 společnost EPLAN představí unikátní přístup pro přípravu technické dokumentace od návrhu zařízení, přes digitální sdílení dat mezi obchodním, technickým, výrobním a servisním oddělením. Pomocí nového cloudového řešení EPLAN ePulse a platformy EPLAN budou názorně předvedeny přístupy pro práci s digitálními modely a získání konkurenční výhody díky kvalitně zpracované dokumentaci.

Prezentace se dále zaměří na procesní přístup zpracování zakázky a mezioborové propojení inženýrských činností v souladu s koncepcí Průmyslu 4.0. Navštivte společnost EPLAN v hale P, stánek č. 10.


HENNLICH na MSV představí kolaborativního robota
i novou pneumatiku

Litoměřická strojírenská firma, která se MSV pravidelně účastní již od začátku 90. let minulého století, představí také na letošním veletrhu několik novinek.

První kolaborativní robot
HENNLICH na MSV představí kolaborativní robotické rameno Panda od německé společnosti Franka Emika. Robotické rameno dosahuje vysoké opakovatelné přesnosti i při vysokých rychlostech.

– Nové pneumatické prvky
HENNLICH také představí nového dodavatele pneumatických prvků, společnost E.MC. Ta nejen pneumatické prvky vyvíjí ve vlastním centrum pro výzkum a vývoj, který je zaměřen na technologie průmyslové automatizace.

Unikátní lehký energetický řetěz
Inspirován přírodou, určený pro průmysl – to je nový energetický řetěz E4Q. Články tohoto typu energetického řetězu mají hladký a zaoblený tvar a zcela novou koncepci příček se sníženou hmotností a jednoduchým uzamykáním. Energetický řetěz byl vyvinut speciálně pro dlouhé samonosné pojezdy.

Společnost HENNLICH najdete v hale V, stánek č. 113.



Lineární technika

Společnost HIWIN, tradiční účastník Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně, představí ve své expozici na více než 150 mvýstavní plochy ucelenou nabídku polohovací lineární techniky, které dominuje nová generace horizontálních pojezdových drah HIWIN řady LT pro průmyslovou automatizaci a robotizaci. Součástí veletržní expozice HIWIN je také funkční dráha velikosti LT-S s robotem Fanuc M-20iA-35M.

Mezi další zajímavé produkty lineární techniky HIWIN představené na MSV Brno 2019 patří inovovaný typ kuličkové matice HIWIN DEB-N, která se oproti předchozímu typu vyznačuje delší životností a umožňuje dosahovat vyšších rychlostí polohování.

Je třeba ještě upozornit na další z vystavovaných produktů, a to lineární systémy HIWIN HS, konkrétně na model HS2, který představuje odolný a spolehlivý víceosý systém, který integruje dvouosý systém typu HD s dvoukolejnicovým modulem HT do jednoho flexibilního zařízení. HS2 tak dosahuje vysokých rychlostí polohování s přesností na desetiny milimetru.

Společnost HIWIN najdete na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně v hale V, stánek č. 098.

 



Průchodky, dálková ovládání,
ovládací 
panely …

Společnost OS-KOM, spol. s r. o.,
si Vás dovoluje pozvat na seznámení s produkty a setkání s prodejci a specialisty na výstavě MSV 2019, v hale C, stánek č. 059.

Vystavovat bude unikátní systém průchodek a stínění kabelů firmy ICOTEK, který zjednodušuje zavádění kabelů do strojů a rozváděčů, usnadňuje jejich stínění a umožní pracovat i s prefabrikovanými kabely. Rádiová dálková ovládání firmy AUTEC pro průmyslové jeřáby, zvedací stroje, logistiku a konstrukce, která umožňují bezdrátově přenášet nejen povely, ale také různé signály, hodnoty a další informace.

Představí také výrobce systému nosných ramen a ovládacích panelů TEKNOKOL. Stavebnicový systém umožňuje vybavit stroje a zařízení ergonomickým ovládacím stanovištěm pro obsluhu. Základním prvkem jsou nosná ramena z hliníkových profilů s různou zatížitelností, doplněná o širokou nabídku přírub a spojek s různými úhly, možností otáčení i naklánění, případně o signalizační sloupky.


Vyšlo v časopise Elektro č. 8-9/2019 na straně 10. 
Tištěná verze – objednejte si předplatné: pro ČR zde, pro SR zde.
Elektronická verze vyšlých časopisů zde.

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021