časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Na MSV 2018 uvidíte …

14. 9. 2018 | redakce ELEKTRO | www.eel.cz

Pozvání společností ABB, ATAS elektromotory, EPLAN, Siemens a Stäubli do expozic na MSV 2018.

 

ABB – přelomová prezentace robotiky

V letošním roce bude expozice ABB umístěna v nejprestižnějším pavilonu P, v sousedství největších firem na trhu. Stánek ABB bude propojen s expozicí společnosti B & R, čímž jeho celková plocha dosáhne 258 m2, v rámci expozice se navíc poprvé představí i tři partneři v oblasti systémové integrace s praktickými ukázkami robotických řešení.

V souladu s hlavním tématem prezentace, jímž je Nová éra robotiky, chce ABB na veletrhu představit novinky a zajímavé aplikace z oblasti digitalizace, simplifikace a kolaborace s využíváním nových technologií a intuitivnějšího programování robotů.

Již nyní je jasné, že hlavní atrakcí bude představení jednoruké verze kolaborativního robota YuMi. Tento robot představuje zatím nejhbitější a nejkompaktnější robotické řešení ABB, které lze začlenit do jakéhokoliv výrobního prostředí. Ve stánku bude rovněž představena nová generace kontrolérů IRC 6 OmniCore™ a nový Flexpendant na ovládání robotů. Další zajímavou novinkou především pro automobilový průmysl bude lakovací robot IRB 5510 s atomizérem.

Zajímavým exponátem bude také praktická ukázka aplikace softwarového balíčku ABB RobotStudio s nástavbou Remote Laser Welding PowerPac.

O těchto a dalších exponátech se přesvědčte sami návštěvou stánku ABB v pavilonu P, stánek 095www.abb.cz

 



Efektivní spolupráce napříč obory

Ve stánku firmy EPLAN House of Mechatronics se na letošním strojírenském veletrhu v Brně mohou návštěvníci přesvědčit o možnostech propojení inženýrských oborů napříč společností.


Expozice se zaměřuje se na celkový firemní proces od obchodu až po výrobu a servis, zejména na zefektivnění a optimalizaci dílčích činností. Navštivte EPLAN v pavilonu P ve stánku 09www.eplan.cz/msv

 

Digitální dvojče zrychlí vaši výrobu

Na letošním Mezinárodním strojírenském veletrhu představí společnost Siemens komplexní řešení pro zvýšení efektivity výroby, které pokrývá celý životní cyklus výrobku od jeho návrhu přes výrobu až po servis. Unikátní portfolio řešení pro digitální podnik umožňuje výrobcům i uživatelům strojů využít obrovský potenciál, jenž digitalizace nabízí, a to v kterékoli fázi životního cyklu.

Siemens ve své expozici nabídne konkrétní příklady, jak lze s využitím vhodných softwarových nástrojů efektivně navrhovat, provozovat i spravovat svá strojní zařízení. S pomocí digitálního dvojčete výrobku, stroje, ale i celé výrobní linky můžete simulovat a analyzovat celý životní cyklus produktu a jednotlivé kroky realizovat co nejefektivněji. Všechny tyto výhody bude Siemens demonstrovat na kompletním výrobním stroji pro montáž chytrých telefonů a horizontální vyvrtávačce HCV 4000 od společnosti Škoda Machine Tool.

Žhavou veletržní novinkou bude představení otevřeného operačního systému pro průmyslový internet věcí (IIoT) MindSphere, který dokáže využívat vaše vlastní data k optimalizaci procesů, snižování nákladů a zvyšování efektivity a produktivity.

Těšíme se na vás v Brně, pavilon P, stánek č. 19.
Více zajímavostí najdete na: www.siemens.cz/msv.

 

ATAS elektromotory Náchod, a. s. – pohyb je náš život již 90 let

V roce 1928 založil pan Antonín Taichman společně s paní Marií Dítětovou malou elektrotechnickou firmu v Náchodě. Orientovali se především na výrobu elektromotorů a ventilátorů. Během 90letého vývoje vyrostla společnost v jednoho z největších zaměstnavatelů v regionu. ATAS vyváží do celého světa nejen klasické komutátorové a asynchronní elektromotory, ale i vysoce sofistikované BLDC motory a rotační čidla.

Mezi rotační čidla patří selsyny, vyvíjené od čtyřicátých let minulého století. Novou generací selsynů jsou úspěšně vyráběné bezkontaktní resolvery, které plní roli zpětnovazebních prvků servomotorů, neodmyslitelně spojených s nástupem Průmyslu 4. 0.

Průřez výrobním programem najdete v pavilonu Z, stánek 126www.atas.cz

 

Stäubli představuje…

Na letošním jubilejním 60. ročníku MSV 2018 společnost Stäubli představí řešení SMED a divizi Robotics, které jsou ideální volbou i pro jakékoliv průmyslové aplikace. Přijďte na stánek Stäubli a objevte, jak udělat výrobní procesy bezpečnější, efektivnější a výhodnější.

Letošní ročník bude i pro Stäubli velmi výjimečný – v pavilonu G1, ve stánku 38 se představí naše špičková QMC demo buňka Industry 4.0, která demonstruje kompletní proces výměny formy na vstřikolisu včetně předehřátí formy na samostatné stanici, automatické systémy pro přenos a nakládání, rychlospojky, multi a mono spojky pro regulaci teploty, elektrické a signální obvody a flexibilní roboty vykonávající primární vykládání a sekundární procesy. Zažijte novou úroveň bezpečnosti zpracování, efektivity nákladů a produktivity. 

Registrovat se můžete na webových stránkách: http://go.staubli.com/MSV2018


Vyšlo v časopise Elektro č. 8-9/2018 na straně 10.
Tištěná verze – objednejte si předplatné: pro ČR zde, pro SR zde.
Elektronická verze vyšlých časopisů zde.

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021