časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Lokátor kabelů MS 6818

13. 3. 2019 | Micronix, spol. s r. o. | www.micronix.cz

Nejen profesionál, ale mnohdy i amatér se setkal s potřebou najít místo přerušení v domovním vedení. Je téměř nemožné, tím spíše je-li např. ve zdi, bez speciálního přístroje takovou poruchu najít.

Existují v podstatě dvě skupiny vhodných přístrojů. Ty první působí na principu snímání pole, je-li vodič pod napětím. Jejich nevýhodou je menší citlivost, neboť síťové napětí (pole) nelze zesílit, tudíž při větší hloubce uložení vodiče je vůbec neidentifikuje. Nebo naopak snímá napětí jiného vedení či indukované. Rovněž tak u vodičů bez napětí (přerušený, vypnutý, nulový vodič apod.) není šance je najít. Proto se používají tzv. lokátory kabelů, pracující na principu vysílání jedinečné frekvence, která se připojí k vedení. Frekvenci lze zavést různými kombinacemi do různých míst, i na nulový vodič. Navíc díky možnosti zesílit signál z vysílače lze jej najít i v hlouběji uloženém vodiči. Tyto lokátory se vždy skládají z vysílače a přijímače (oba lze regulovat). Většina z nich disponuje i přidruženou funkcí hledačky kovů. Na trhu je k dispozici několik typů, jsou si však velmi podobné a liší se pouze výrobcem, vybavením a cenou.

Cenově velmi příznivý je lokátor kabelů MS 6818, který nabízí firma Micronix. Je to stejný typ, jaký vyrábí francouzský Chauvin Arnoux pod označením C.A 6681. Ten je citelně dražší, ale zase příslušenstvím bohatší.

Základní parametry a podrobnosti naleznete na:
https://eshop.micronix.cz/merici-technika/revizni-pristroje

Micronix, spol. s r. o., Antala Staška 1076/33a, 140 00 Praha 4
tel.: +420 225 282 700
e-mail: info@micronix.czwww.micronix.cz


Vyšlo v časopise Elektro č. 3/2019 na straně 62. 
Tištěná verze – objednejte si předplatné: pro ČR zde, pro SR zde.
Elektronická verze vyšlých časopisů zde.

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021