časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

LED svítidla ESALITE – revoluce v oblasti průmyslového osvětlení

12. 12. 2018 | Elektro-System-Technik s.r.o. | www.est-praha.cz

Elektro-System-Technik, s. r. o., výhradní dodavatel značky Gewiss v ČR a SR, představuje inovativní řadu šestihranných LED svítidel Esalite, navržených a patentovaných pro nejvyšší výkon v interiéru i v exteriéru.

LED svítidla Esalite zahájila s více než 350 variantami, elegantním vzhledem, víceúčelovým použitím, účinností osvětlení až 145 lm/W, dlouhodobou spolehlivostí a špičkovým výkonem významnou revoluci v oblasti průmyslového osvětlení.

LED svítidla Esalite

Dokonalá kombinace technického řešení a designu zaručuje LED svítidlu Esalite vysokou odolnost a mimořádně dlouhou životnost i v nejnáročnějších podmínkách.

Sortiment zahrnuje sedm různých úrovní světelného toku, čtyři rozložení svítivosti – optiky z technopolymeru (30°, 60°, 90°, eliptická) a tři teploty chromatičnosti světla (3 000 K, 4 000 K, 5 700 K). Jako standard je součástí každého produktu rozhraní k řídicímu systému DALI (Digital Addressable Lighting Interface). Sortiment dále zahrnuje závěsná svítidla pro průmyslové použití, světlomety i architektonické světlomety k osvětlování architektonických detailů či zeleně. Pro instalaci v zahradách a parcích, kde světelný přístroj dokonale splyne s večerními a nočními odstíny modré, byla speciálně navržena modrozelená povrchová úprava BlueGreen.

Esalite má jedinečné řešení s inovativním kardanovým kloubem patentovaným firmou Gewiss. Kloub umožňuje snadný pohyb a nasměrování přístroje – jeden šestihranný šroub s hranatou samosvornou maticí umožňuje natáčet svítidlo ve dvou osách a zubový aretační systém zajišťuje jeho fixaci.

Konstrukce hliníkového odlitku je velmi robustní a odolná proti prachu a vlhkosti (krytí IP66) a kalené sklo poskytuje ochranu před vnějšími mechanickými rázy, např. proti vandalismu (krytí IK 08). Díky upevňovacímu kroužku na vrcholu odlitku závěsné verze je manipulace velmi snadná a upevnění i v nepříznivých podmínkách rychlé.

Použití jak drátových technologií (KNX/DALI), tak bezdrátových (Zigbee a Zigbee/Lora) dává těmto zařízením možnost překonat omezení aplikace a instalace, zavádět funkce a flexibilní řešení, která lze aktualizovat v čase, a to i na dálku – tím uživatel získá úplnou kontrolu a možnost velmi efektivně řídit spotřebu.

V průmyslových aplikacích lze díky zabudovaným čidlům tlumit intenzitu osvětlení (až do úplného vypnutí) v závislosti na přítomnosti osob a množství denního světla v daném místě.

Kromě standardního zapojení pomocí pětipólového vstupu je možné díky zvláštní úpravě na zadní straně chladiče dodat Esalite s druhým vstupem (na poptávku, 230 V a DALI). Také proto jsou svítidla Esalite velmi flexibilní a vhodná pro jakoukoliv instalaci, ať už jde o náhradu původních svítidel, nebo o instalaci zcela novou.

Esalite jsou nejlepším chytrým řešením pro průmysl, parky a zelené plochy, neboť díky integraci se systémy domácí automatizace, a především internetové bráně pro chytrá zařízení Smart Gateway tvoří inteligentní systém kombinující řešení osvětlení se světem IoT (internet věcí).


Vyšlo v časopise Světlo č. 6/2018 na straně 25.
Tištěná verze – objednejte si předplatné: pro ČR zde, pro SR zde.
Elektronická verze vyšlých časopisů zde.