časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Landis+Gyr jako první v regionu EMEA získává certifikaci G3 Alliance

2. 9. 2015 | Landis+Gyr s.r.o. | www.landisgyr.cz

Společnost Landis+Gyr, přední světový poskytovatel integrovaných řešení v oblasti energetiky, se stala první společností v regionu EMEA, která pro své inteligentní elektroměry získala certifikaci G3 Alliance. Společnost Landis+Gyr díky tomuto vývoji může poskytovat ekonomické a efektivní řešení a přispívat k vývoji technologie smart grid a technologie inteligentních domů v budoucnosti. G3 poskytuje pro PLC komunikaci nejen dostatečnou rychlost, ale i potřebnou robustnost.

Landis+Gyr E450Inteligentní elektroměry Landis+Gyr E450 byly certifikovány v souladu s referenční specifikací ITU G.9903 (02-2014) a jsou prvními inteligentními elektroměry certifikovanými společností G3 Alliance v Evropě. Certifikační testy byly provedeny v nezávislé laboratoři Laboratoire des Applications Numériques ve Francii, která byla skupinou G3 PLC Alliance nominována pro provádění testů a certifikačních programů pro technologie G3 PLC. 

Certifikační program G3-PLC zahrnuje testování kompatibility, výkonnosti a interoperability. Produkty oceněné certifikátem G3-PLC Certificate mají doloženou PLC funkcionalitu, splňují specifikace G3-PLC a jsou interoperabilní s ostatními G3-PLC certifikovanými zařízeními. Certifikace inteligentního elektroměru E450 zahrnuje čipové sady a profil CENELEC A. 

„Stali jsme se prvním dodavatelem řešení pro smart metering v EMEA, který má svou technologii G3 PLC validovanou podle celosvětových standardů, a jsme na to patřičně hrdí,″ říká Franz Buholzer, produktový manažer společnosti Landis+Gyr. „Tato certifikace je pro nás významným milníkem ve vývoji interoperabilních a vysoce výkonných energetických řešení pro budoucnost. Tento krok je také důležitý z pohledu technického rozvoje, protože hráči na trhu mohou prokázat správnost implementace specifikací G3-PLC a podporovat tím interoperabilitu řešení.″ 

G3 je technologie založená na ortogonálním multiplexu s frekvenčním dělením (OFDM), který představuje modulační formát používaný pro mnoho nejmodernějších bezdrátových a telekomunikačních standardů. Umožňuje rychlý a nákladově efektivní přenos dat po stávajících elektrických vedeních: Pomocí G3 je možné přenášet velmi vysoké objemy dat přes elektrické sítě; současně se tím také vytváří příležitosti pro aplikace smart grid v budoucnosti. A protože komunikace po elektrické síti umožňuje přenášet energetické údaje ve stávajících rozvodných sítích, jsou náklady na provoz a instalaci extrémně nízké.

Tiskové materiály Landis+Gyr

Landis+Gyr s.r.o.

Landis+Gyr s.r.o.
Plzenská 5a, c.p. 3185
Praha 5
150 00
www.landisgyr.cz

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021