časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Lampy Varioline do rozváděčů – Více světla a variability

19. 3. 2019 | Stego Czech, s. r. o. | www.stego.cz

Stego představuje novou LED Varioline, nejefektivnější LED lampu do rozváděčů v nabídce produktů Stego. Její silné a homogenní světlo zajišťuje přirozené vidění a nezměněnou reprodukci barev, která je klíčová pro bezpečnost uživatelů. Verze se zabudovanou zásuvkou poskytují další možnosti využití.

Varioline LED lampa do rozváděčů od společnosti Stego se vyznačuje jasným světlem a kompaktními rozměry. Dostupná je ve dvou provedeních: od 400 do 700 mm, poskytuje více než 1 000/1 700 lm při malé spotřebě 11/16 W. Důkladně osvítí i velké skříně rozváděčů, a to jak do hloubky, tak do výšky. Její průsvitná, a tudíž neoslňující otočná světelná trubice je vybavena diodami LED středního výkonu. S úhlem otočení 120° umožňuje homogenní osvětlení rozváděčů. Speciálně vybrané diody LED poskytují dlouhou životnost 60 000 h, takže lampy v podstatě nevyžadují údržbu. Varioline vyzařuje osvědčené barevné denní světlo 6 500 K, takže uživatelé těží z přirozených podmínek vidění a nezměněného barevného ztvárnění.


Varioline LED 121 s modulem pro zásuvku a přípojkou pro externí dveřní kontakt (vlevo), LED 021 Varioline lampa s vypínačem bez zásuvky (vpravo)

Variabilita lamp Varioline se ukáže ve chvíli, kdy kromě vynikajícího osvětlení musejí být zapojeny i další elektrické přístroje. Například Varioline LED 121/122 obsahuje integrovanou zásuvku pro napájení notebooků nebo diagnostických zařízení. Dostupných je mnoho evropských a mezinárodních zásuvek, jako např. americká a australská.

LED Varioline také poskytuje všestranné možnosti rozsvícení. Mechanický spínač, senzor pohybu nebo připojení externího dveřního spínače umožňují přizpůsobení požadavkům jednotlivých aplikací. K dispozici je možnost montáže šrouby nebo magnety, které zaručují flexibilní a vibracím odolné upevnění. Konfiguraci rozsáhlejších světelných situací usnadňuje řetězení pomocí propojovacích kabelů.


Vyšlo v časopise Elektro č. 3/2019 na straně 50. 
Tištěná verze – objednejte si předplatné: pro ČR zde, pro SR zde.
Elektronická verze vyšlých časopisů zde.

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021