časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Klimatizace Samsung udržují zdravé prostředí v domácnosti a účinně bojují proti alergenům

4. 6. 2015 | SAMSUNG | www.samsung.cz

Optimální teplota prostoru a čistý vzduch bez plísní, bakterií a virů není luxus. Nástěnné klimatizace Samsung čistí vzduch hned dvakrát, jsou výjimečně účinné, energeticky úsporné a díky vyspělým technologiím inteligentně praktické. 

V domácnosti, kde trávíme velkou část dne, je velmi podstatné udržovat vhodné mikroklimatické podmínky. Otevřené okno však nemusí být vždy cestou k čistému vzduchu, ale spíše naopak. Ve městech jsme ohroženi částicemi polétavého prachu z výfukových plynů, které se usazují přímo v dýchacích cestách, jinde jsou to zase pylové částice a jiné, např. zvířecí alergeny, které vyvolávají různé obranné reakce organismu. Trvalé a účinné řešení pro skutečně čistý vzduch představují klimatizace, které kromě čistoty zajišťují také optimální vlhkost a teplotu vzduchu.  

Výskyt alergií v České republice má stoupající tendenci. Prevalence alergické rýmy je 15 až 20 %, tedy každý pátý trpí, navíc až 30 % těchto pacientů má současně průduškové astma. Astmatiků je v ČR dle statistického odhadu kolem 8 % populace, tedy 800 tisíc lidí,“ vysvětluje doc. MUDr. Petr Čáp, PhD. z Centra alergologie a klinické imunologie Nemocnice Na Homolce a dodává: „Vzduch v domácnosti je velmi různorodou směsicí drobných částic. Hlavní alergizující součástí bývají zbytky roztočů a jejich výkaly, případně alergeny uvolněné z domácích zvířecích mazlíčků, v pylové sezóně potom pylová zrna.“

Právě pylová alergie je přitom podle údajů magazínu Allergy z roku 2007 nejčastějším typem alergie, který se v Evropě vůbec objevuje.

klimatizace samsung

Dvojí čištění

Z hlediska výskytu alergie, nebo rozvoje onemocnění, je důležitým prvkem zejména prevence. Klimatizace Samsung využívá systém Virus Doctor a Easy Filter. Vzduch, který nasává, zbavuje prachu, nebezpečných znečišťujících látek a alergenů, stejně jako bakterií a virů včetně chřipkového viru A a koronavirů. Nejprve filtr zachytí prachové částice a alergeny, následně systém Virus Doctor účinně zasáhne proti virům včetně podtypu H1N1 a baktériím. Iontová technologie S-Plasma zaplavuje místnost atomy vodíku a ionty kyslíku. Tyto částice jsou neškodné pro lidi i domácí zvířata, ale smrtelné pro chřipkové viry, houby, bakterie, alergeny a další nečistoty. Vzduch je tak stále čistý a zdravý.

Důvody, proč se u někoho objeví alergická reakce, nejsou dosud přesně známy. Prevence vzniku nebo rozvoje alergie je proto klíčová a alergik by se měl styku s alergeny vyhýbat. Pokud se např. jedná o alergii na roztoče a prach, podlahová krytina by měla být hladká a omyvatelná. Čistý vzduch zbavený alergenů výrazně zlepšuje kvalitu života alergika,“ říká docent Čáp.

Klimatizace jsou lidmi často vnímány pouze jako zařízení pro regulaci teploty vzduchu. Nad jeho kvalitou se mnoho lidí v souvislosti s klimatizacemi nezamýšlí, což bychom chtěli změnit. Klimatizace Samsung jsou vyvíjeny s důrazem na kvalitu, účinnost a vytváření zdravého prostředí v domácnostech,“ vysvětluje Martin Kohout, obchodní manažer společnosti Samsung Electronics Czech and Slovak.

Vysoká účinnost

Klimatizace Samsung kromě čistoty vzduchu zajišťuje jeho optimální teplotu a je navržena tak, aby byla výjimečně účinná. Trojúhelníkový design umožnujě použítí většího ventilátoru a větší plochu sání. Díky tomuto inovativnímu technickému řešení je jednotka výrazně tišší a má větší dosah proudění vzduchu. Filtrovaný chladný vzduch se tak dostane do každého koutu místnosti. 

Energetická úspornost

Díky použíté inverterové technologii klimatizace dosahuje hodnocení energetické účinnosti SEER až 7,1. Digitální invertor udržuje příjemné prostředí a zároveň zajišťuje minimální spotřebu energie (Testováno na modelu AR09HSSDBWKNEU). 

Snadné čištění

Na rozdíl od běžných filtrů, které jsou často obtížně dostupné, se Easy Filter klimatizace Samsung nachází na vnější horní části zařízení. Lze ho tak snadno vyjmout, vyčistit a vložit zpět, aniž by bylo nutné otevírat kryt.

Ovládání zařízení pomocí Wifi

Klimatizace Samsung je vybavena Wifi modulem, který umožňuje ovládat zařízení pomocí chytrého telefonu prakticky odkudkoli. Aplikace je volně ke stažení pro Android a iOS.

Více na stránkách o klimatizacích SAMSUNG

Tiskové materiály Samsung

 

Samsung Electronics Czech and Slovak, s.r.o.

Samsung Electronics Czech and Slovak, s.r.o.
The Park - V Parku 2323 / 14
Praha 4
148 00
www.samsung.cz

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021