časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Festival světla BLIK BLIK opět rozsvítí Plzeň

3. 3. 2017 | Město Plzeň | www.plzen.eu

Třetí ročník plzeňského festivalu Blik Blik se chystá na pátek 17. a sobotu 18. března. Nabídne nevšední večerní procházku historickým centrem Plzně, která bude pokračovat do nedaleké malebné čtvrti Roudná. Jedna z instalací bude umístěna přímo v areálu plzeňského pivovaru. Pokud se rozhodnete festival navštívit, určitě budete moci ochutnat Plzeň netradičně, zato plnými doušky.

Plzeň Festival světla BLIK BLIK

Trasa povede z centra města přes Rooseveltův most a ulicí Pod Všemi svatými až k baroknímu špejcharu architekta Augustona v ulici Pod Všemi svatými. Výjimečně zpřístupněný objekt bude hostit digitální instalaci Noisescape Fina Teemu Mätänee. Po premiéře na pražském festivalu Signal se představí v Plzni, kde v DEPO2015 na letní tvůrčí rezidenci vznikla.. Hlavní hvězdou festivalu bude známý český designér Maxim Velčovský, který na Roudné instaluje obrovské lampy „Slunečnice". Grafická designérka Zuzana Lednická změní Riegrovu ulici na živý městský bulvár díky originálním lampionům z balonů Black and White. Autorem již zmiňované instalace v areálu pivovaru bude plzeňský sochař Benedikt Tolar. Na nádvoří Prazdroje vzdá poctu plzeňským bednářům. Festival připravuje i světelnou instalaci na řece Mži, kam německý umělec Jürgen Böhm umístí 20 stanů připomínajících migranty celého světa.

Čekají vás ale i další světelné instalace a objekty. Festival myslí také na děti. Jedna z instalací Demonz bude vyzývat k hraní si a rozbíjení. Nebojte se, v tomto případě půjde pouze o virtuální vázy a okna. Pro děti bude připravená i tvůrčí dílna se světelnými pohlednicemi.

Festivalové instalace budou přístupné zdarma v pátek a v sobotu od 18:00 do 23:00. Na cestě vás budou čekat stánky s občerstvením a něčím na zahřátí.

Podrobné informace k jednotlivým informacím získáte ve článku zde.

(Tiskové materiály http://www.plzen.eu)