časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Co uvidíte na MSV 2016

13. 9. 2016 | redakce ELEKTRO | www.eel.cz

Na MSV v Brně představí Siemens digitální proces obrábění, ABB nová řešení v robotizaci, EPLAN svá sofistikovaná řešení, Baude Kabeltechnik flexibilní kabely, FLEX elektrické nářadí.

 

Siemens na MSV představí digitální proces výroby pro svět obráběcích strojů 

Letos již po 58. společnost Siemens na Mezinárodním strojírenském veletrhu představí svoji unikátní nabídku technologií pro segment stavby obráběcích strojů. V pavilonu P ve stánku č. 19 návštěvníkům ukáže, jak zvýšit flexibilitu a efektivitu výroby a zároveň zkrátit dobu uvedení produktu na trh s využitím digitálních technologií Siemens.

Průmysl 4.0 a velké tržní nároky zákazníků, jako je rychlé uvedení produktu na trh, větší efektivita a produktivita výroby, tlačí firmy k nárůstu digitalizace ve výrobním prostředí, a to i v oblasti obráběcích strojů.

„Návštěvníkům ukážeme, jak s pomocí digitálních technologií a internetu přistupovat k současné a budoucí výrobě. Naše technologie, které pokrývají celý životní cyklus výrobku od návrhu až po výrobu, dokážou zákazníkovi, v tomto případě výrobcům obráběcích strojů, zkrátit cestu produktu od vývoje na trh, dokážou zvýšit produktivitu a zvětšit pružnost výroby,“ uvedl Jiří Karas, ředitel úseku Řídicí systémy a pohony pro obráběcí a speciální stroje a roboty společnosti Siemens.


ABB


ABB a nová řešení v oboru robotizace na MSV 2016

Společnost ABB ve stánku č. 16 v hale G2 na Mezinárodním strojírenském veletrhu představí nové koncepce a řešení, které otevírají potenciál továrny budoucnosti.

Trend spolupráce robot-člověk bude na veletrhu reprezentovat unikátní spolupracující robot YuMi®, který byl k úzké spolupráci s člověkem vytvořen. Návštěvníci si budou moci osobně vyzkoušet jak jednoduché je programování pomocí učení. YuMi aktuálně získal prestižní ocenění IERA udělované Mezinárodní federací robotiky IFR a IEEE-RAS za inovaci a podnikatelský přínos, předané na Mezinárodním sympoziu robotiky v červnu 2016.



EPLAN představí na MSV 2016 svá sofistikovaná řešení ve stánku House of Mechatronics

Na letošním strojírenském veletrhu v Brně představí společnost EPLAN řešení propojující prostřednictvím mechatronické struktury systémy MCAD, ECAD a software pro PLC.

Usnadnění synchronizace napříč různými obory a urychlení konstrukčního a vývojového procesu v oblastech mechanického, řídicího a softwarového inženýrství budou hlavním tématem na stánku House of Mechatronics.

Navštivte společnost EPLAN v hale P ve stánku č. 11.

 


Baude Kabeltechnik na MSV 2016

Společnost Baude Kabeltechnik, s. r. o., se zabývá dodávkami speciálních i standardních flexibilních kabelů. Zásobuje různé trhy a odvětví, k hlavním skupinám zákazníků patří konstrukce výtahů, stavební výtahy, strojírenství, velkoobchod v oblasti elektro, elektrotechnika, báňský průmysl, automobilový průmysl, těžařská technika, konstrukce jeřábů, zdravotnická technika, větrné elektrárny a stavebnictví.  

Společnost Baude Kabeltechnik se představí na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně od 3. do 7. října 2016. Tímto jsou všichni zváni do stánku č. 31 v pavilonu A.

 


FLEX na MSV 2016 představí inovační nástroje

Na MSV 2016 se opět představí společnost FLEX Elektronářadí, s. r. o., která od roku 2007 zastupuje na českém trhu německou společnost FLEX-Elektrowerkzeuge GmbH. Zákazníci v ČR již znají jasně červené ruční nářadí této značky.

Konstrukce elektrického ručního nářadí prochází neustávajícím vývojem. Moderní lehké plasty nahrazují některé kovové konstrukční díly jako kryty, držadla apod., ovšem na důležité funkční části, jako je např. převodovka, jsou vždy používány kvalitní kovové materiály. V poslední době se velmi důrazně prosazuje akumulátorové ruční nářadí FLEX. Aku-program je neustále rozšiřován, jeho jednotliví představitelé jsou postupně uváděni také na stránkách časopisu ELEKTRO.

Na veletrhu bude k vidění mimo jiné také první představitel napěťové řady 10,8 V – aku-šroubovák.

Jako hlavní produkt bude ve veletržní expozici představena víceúčelová satinýrovací bruska TRINOXFLEX, kterou lze jednoduše bez použití dalších nástrojů přestavět na pásovou brusku k obrušování trubek. Výrobek byl již představen na veletrhu For Industry 2016 v Praze a na MSV 2016 v Nitře. Při představení v Německu obdržel cenu za inovaci v opracování kovu.

Zájemci o elektrické ruční nářadí FLEX jsou zváni do stánku č. 12 v pavilonu E.

 

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021