časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

„Chytrá“ místnost od ABB už je doslova na dosah

18. 6. 2020 | ABB s.r.o. | www.abb.com

Protože poptávka po efektivní technologii „chytrých“ místností neustále roste, společnost ABB představuje intuitivní KNX zařízení pro řízení „smart“ místností využívající technologií ovládání „pohybem prstu“ (swipe).

V souladu s predikcí analytiků, že počet zařízení internetu věcí po celém světě přesáhne 75 miliard do roku 20251, společnost ABB vyvinula inteligentní řešení co nejjednoduššího ovládání chytrých budov.

Dotykový panel ABB RoomTouch®, umožňuje uživatelům řídit všechny prvky svých chytrých místností z jednoho snadno ovladatelného nástěnného panelu pouhým přejetím prstu po obrazovce.

Uživatelé mohou snadno ovládat funkce jako otevírání a zavírání žaluzií pohybem prstu nahoru a dolů. Mohou si vytvářet personalizované scény místnosti, nastavit si ji například na sledování filmů, kdy se žaluzie zavřou a světlo ztlumí.

ABB RoomTouch®

Pro zvýšení energetických úspor je zařízení vybaveno pohotovostním režimem a zapíná se automaticky, když zjistí přítomnost osoby ve své blízkosti. Nabízí rovněž denní a noční režim jako doplněk osvětlení místnosti. Z jednoho místa ovládá ABB RoomTouch® také vzduchotechniku, audio zařízení nebo zobrazuje údaje z meteorologické stanice.

„Chytrá technologie mění způsob našeho života a vytváří intuitivnější a příjemnější prostor. Toto nejnovější zařízení spojuje stylový design s vysokou funkčností a poskytuje uživatelům naprostou kontrolu nad chytrými místnostmi. Jako součást naší iniciativy Smart Cities’ Mission to Zero pomůže utvářet způsob našeho myšlení v oblasti spotřeby energie, a tím i zvýšit energetickou účinnost,“ říká Oliver Iltisberger, generální ředitel pro obchodní jednotku Smart buildings společnosti ABB.

ABB RoomTouch® má super štíhlý 11mm design, kvalitní skleněný displej s vysokým rozlišením v elegantním kovovém rámu a je v nabídce ve stylové černé nebo bílé variantě.Pro zajištění maximální přehlednosti zobrazení se uživatelé před instalací mohou rozhodnout, zda chtějí provést instalaci na šířku nebo na výšku.

Vedle použití v sektoru chytrých domácností je ovládací panel ABB RoomTouch® ideálně navržený pro použití v komerčním sektoru, například v konferenčních místnostech, kancelářích a lékařských ordinacích.

Zdroj 1: McKinsey

Tiskové materiály Media:list

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021