časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

ČEPS dokončila modernizaci vedení V460 v Moravskoslezském kraji

21. 9. 2020 | ČEPS, a.s. | www.ceps.cz

Provozovatel přenosové soustavy ČR podle plánu dokončil modernizaci vedení V460 spojujícího rozvodny Nošovice a Albrechtice v Moravskoslezském kraji. Tato investiční akce trvala přibližně půl roku a přinesla mimo jiné další posílení přenosové soustavy v tomto regionu.

ČEPS dokončila modernizaci vedení V460 v Moravskoslezském kraji

Modernizace vedení V460 zahrnovala výměnu stožárů včetně základů a výměnu fázových vodičů, zemních lan a izolátorových závěsů. V rámci této investiční akce v přibližné hodnotě 400 mil. Kč došlo k navýšení přenosové kapacity vedení zhruba o polovinu, čímž se zvýšila jeho připravenost na možný zvýšený tranzit elektřiny v budoucnu.

„Rekonstrukcí V460 jsme posílili spolehlivost dodávek elektrické energie v regionu Moravskoslezského kraje a zároveň jsme učinili další krok k přípravě přenosové soustavy ČR na rostoucí nároky v odvětví energetiky nejen v České republice, ale i v evropském měřítku,“ prohlásil Stanislav Votruba, člen představenstva ČEPS pověřený řízením úseku Správa, provoz a údržba PS.

Vedení V460 o délce 16,5 km zajišťuje společně s rozvodnou Albrechtice a vedením V443 mezinárodní propojení s polskou přenosovou soustavou PSE.

Tiskové materiály ČEPS

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021