časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Akustická průmyslová kamera Fluke ii900

4. 7. 2019 | Ahlborn měřicí a regulační technika, spol. s r. o. | www.ahlborn.cz

Ruční akustická průmyslová kamera Fluke ii900 je určena do výrobních provozů, které využívají ke své činnosti stlačený vzduch.

S minimálním zaškolením mohou pracovníci údržby kontrolovat případné úniky vzduchu a podtlaku i během provozních špiček. Díky soustavě miniaturních mikrofonů a schopnosti snadno izolovat frekvenci zvuku úniku lze odfiltrovat hluk na pozadí a případné úniky snadno odhalit. Na 7" dotykovém displeji LCD se s vizuálním obrazem překrývá obraz zpracovaný technologií SoundMap™, a rychle tak lze zjistit místo úniku.

Akustická průmyslová kamera Fluke ii900

Úniky v systémech stlačeného vzduchu, rozvodů plynů a podtlakových systémech negativně ovlivňují jak provozuschopnost, tak konečný hospodářský výsledek výroby. Jestliže jsou úniky ponechány bez povšimnutí, budou vznikat skryté náklady, které mají nepříznivý dopad na zisk. Pomocí technologie SoundSight™ lze zviditelnit zvuk vytvářený únikem, a to i v extrémně hlučných průmyslových provozech nebo obtížně přístupných místech.

Dříve bylo nejjednodušším způsobem hledání úniků v systémech stlačeného vzduchu, plynů nebo podtlakových systémech procházení závodem a jejich zjišťování sluchem. Jen ty nejnápadnější, největší úniky však vydávají hluk slyšitelný lidským uchem. Podle studie provedené institutem Compressed Air and Gas Institute (CAGI) dochází v typickém systému pracujícím se stlačeným vzduchem z důvodu úniků k až třicetiprocentním ztrátám. Menší úniky, takové, jaké běžně nejsou slyšet nebo cítit, jsou skrytou příčinou plýtvání energií a menší produktivity.

AHLBORN, spol. s r. o., Dvorecká 359/4, 147 00 Praha 4
tel.: +420 261 218 907, www.voltworld.cz


 Vyšlo v časopise Elektro č. 7/2019 na straně 40. 
Tištěná verze – objednejte si předplatné: pro ČR zde, pro SR zde.
Elektronická verze vyšlých časopisů zde.

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021