časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

ABB uvede na trh řešení mobilního ovládání místností bez nutnosti dodatečné kabeláže

4. 6. 2020 | ABB s.r.o. | www.abb.com

Společnost ABB uvádí na trh ABB-free@home® flex umožňující ovládání žaluzií a světel z mobilního zařízení bez nutnosti instalace další dodatečné kabeláže. Díky Bluetooth připojení umožňuje snadné ovládání zařízení v místnostech pro zvýšení pohodlí a lepší energetickou účinnost.

Jako jedno z řešení, které bude pomáhat zákazníkům s udržitelnějším provozem, společnost ABB představuje ABB-free@home® flex a svou novou aplikaci ABB-free@home®. Řešení bude oficiálně uvedeno na trh v říjnu 2020. V České republice předpokládáme uvedení na trh v roce 2021.

ABB-free@home® flex je možno ovládat novou aplikací ABB-free@home®, která uživatelům umožňuje používat funkce, jako jsou žaluzie nebo osvětlení, prostřednictvím Bluetooth připojení z jejich mobilního telefonu. Je ideální pro vlastníky domů, kteří očekávají flexibilitu pro instalaci chytré technologie v jedné místnosti a chtějí investovat do řešení otevřeného dalším budoucím inovacím. Později je možno jej snadno rozšířit na plný systém chytré domácnosti ABB-free@home® integrací systémového modulu 2.0.

ABB-free@home® flex je navržen pro ty, kdo chtějí využívat energii, když ji potřebují. Spotřebu energie je možno snadno řídit pomocí mobilního zařízení. Systém umožňuje například vzdáleně vypnout světla v prázdné místnosti.

ABB-free@home® flexPro větší flexibilitu je možno používat časovače pro rozsvícení světel v klíčovou denní nebo noční dobu a uživatelé mohou ukládat údaje o funkci žaluzií, které jsou přesunuty do definované polohy pro stínění uprostřed léta a zajištění úspory energie.

Pro lepší kontrolu může být aplikace rovněž spojena s detektorem pohybu pro programování světel na různé úrovně osvětlení v závislosti na denní době, například na 30 procent při používání koupelny v noci.  To zajišťuje nejen komfort pro uživatele, ale i další snížení spotřeby energií.

Na podporu uvedení na trh byla aplikace ABB-free@home® zcela přestavěna a nabízí lepší funkčnost, lepší výkon a spolehlivější používání. Nová vylepšená verze bude rovněž v průběhu letošního roku zpřístupněna pro všechny současné uživatele ABB-free@home® ke stažení pro mobilní telefony a tablety.

Oliver Iltisberger, generální ředitel obchodní jednotky Smart Buildings společnosti ABB, říká: „Společnost ABB má jasnou vizi toho, jak inovativní technologie může zajišťovat chytřejší prostředí pro život a lepší uživatelský komfort. Řada výrobků ABB-free@home® představuje snadný způsob, jak z každé místnosti udělat chytrou místnost, která zvyšuje úroveň pohodlí a pomáhá uživatelům řídit spotřebu a využití energie, což podporuje naši iniciativu Smart Cities „Mission to Zero“. Se zvyšující se poptávkou po možnostech chytřejší a flexibilnější technologie výrobky ABB-free@home® vrací pevnou kontrolu zpět do rukou spotřebitele a pomáhají jim k úsporám doma i v kanceláři.“

Společnost ABB je již desítky let v popředí snah o urychlení pokroku v oblasti technologií pro chytré domácnosti. Ve více než 40 zemích po celém světě je už nainstalováno téměř 5 milionů komponentů systému ABB-free@home®.

Tiskové materiály Media:list