časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

ABB – Jeden dům, jedno řešení – Novinky z divize Elektrotechnické výrobky

20. 10. 2016 | ABB s.r.o. | www.abb.cz

Divize Elektrotechnické výrobky se rozrůstá, a proto představuje nově projekt Jeden dům, jedno řešení, pod kterým se skrývá zajištění kompletní elektroinstalace pro dům, komerční budovu či průmysl. 

ABB Jeden dům

V oblasti domovní automatizace nabízí novinku ABB-free@home, která rovněž rozšířuje možnosti domovní komunikace Welcome Midi. Dále přichází s doplněním inteligentní elektroinstalace Ego-n® o oblíbenou designovou řadu Levit®. V oblasti elektroinstalačního materiálu je v nabídce porcelánový design Decento®, obohacený o komunikační zásuvku HDMI a napájecí zásuvku s USB. Neméně důležitý je nový snímač kvality vzduchu, který zajišťuje automatické větrání a je dostupný téměř ve všech designových řadách. K příjemnému osvěžení a doladění domácí atmosféry slouží vestavné rádio Audioworld nově s připojením přes bluetooth.

ABB-free@home

V letošní novince domovní automatizace se ABB snaží ukázat, jak výrazným způsobem dnes mohou moderní elektroinstalace v domácnostech zjednodušit a zpříjemnit život jejich obyvatelům. S pomocí ABB-free@home lze všechny funkce v domě řídit automaticky jediným spínačem na zdi nebo na dálku prostřednictvím chytrého telefonu či tabletu. Díky tomuto systému lze libovolně ovládat osvětlení, žaluzie, vytápění objektu i klimatizaci. Všechny funkce je možné přizpůsobit přáním jednotlivce i celé rodiny a následně kdykoliv měnit a přizpůsobovat podle přání a potřeb členů rodiny.

ABB-free@home
ABB-free@home – dotykový panel

FM rádio s Bluetooth

Hudební fanoušci jistě ocení nový přírůstek ve skupině přístrojů ABB AudioWorld, který kombinuje možnost rozhlasového příjmu a Bluetooth připojení. Je tak ideálním řešením pro prostory jako kuchyň nebo koupelna, kde není možné instalovat velkou audio soustavu. Po připojení reproduktoru a napájení na 230 V je tak možné poslouchat vedle rozhlasových stanic např. i hudbu z chytrého telefonu nebo tabletu.

AudioWorld radio ABBAudioWorld radio s Bluetooth a reproduktorem, design Time

Snímač kvality vzduchu

Téma „chytrého domu“ zastupuje také domácí snímač kvality vzduchu, který divize ABB Elektrotechnické výrobky letos představuje. Tento snímač dokáže současně sledovat koncentraci oxidu uhličitého i relativní vlhkost vzduchu v místnosti. Díky tomu lze provádět větrání efektivněji a s větším ohledem na počet osob v místnosti, neboť snímač upozorní na zvýšenou koncentraci CO2, která může vyvolávat pocit únavy, poruchy soustředěnosti nebo i bolest hlavy.

Snímač kvality vzduchu Tango ABB
Snímač kvality vzduchu Tango

Nové zásuvky s vestavěným proudovým chráničem

Mezi další novinky od ABB patří přístroje FI-DOS, které prošly významnou inovací, kde, při zachování všech požadovaných technických parametrů, byl vylepšen design produktu a zjednodušena obsluha.

Nová verze zásuvky FI-DOS, design Swing L ABBNová verze zásuvky FI-DOS, design Swing L

Zásuvky FI-DOS v sobě kumulují funkci elektrické zásuvky a proudového chrániče s vybavovacím proudem IΔn ≤ 30 mA. Tyto bezpečnostní zásuvky jsou jedinečným řešením, jak lze poměrně snadno a rychle zvýšit bezpečnost i ve starých instalacích. Zásuvky FI-DOS jsou nyní k dispozici v designových řadách Tango®, Swing®, Element®, Time® a nově i Levit®.


Kontaktní centrum ABB s.r.o.
Divize Elektrotechnické výrobky
Tel.: 800 312 222
e-mail: kontakt@cz.abb.com


 

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021