časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Traxon – LED pro vrcholný světelný design

|

Marta Vintrová, Osvětlovací technika Vít Pavlů, s. r. o.

Firma Traxon, na českém trhu zastoupená společností Osvětlovací technika Vít Pavlů, s. r. o., je známa vysokou kvalitou svých produktů a úrovní péče o klienta. Jestliže si zákazník zakoupí zařízení firmy Traxon, může se spolehnout na perfektní služby, školení a následný záruční i pozáruční servis.
Firma Traxon je mezinárodní společnost, která zaujímá vrcholné místo ve světě LED. Kombinací nejvyspělejší techniky s vysoce oceňovaným designem je schopna svými výrobky uspokojit i tu nejnáročnější klientelu.
Zákazník dostává komplexní služby – od řešení a následného vedení projektu až po naprogramování příslušného hardwaru a  softwaru s použitím protokolu DMX. Díky svým bohatým zkušenostem ohledně světelného designu může tato firma uvést do života i ten nejnáročnější světelný scénář.
 

Tile 64 PXL Wash

Tile 64 PXL Wash – unikátní panel LED s 64 jednotlivě adresovatelnými obrazovými body. Koncepce tohoto multifunkčního panelu umožňuje působivé zobrazování řad a soustav barev, tvarů, obrazů, textu i videoanimací. Tile 64 PXL Wash využívá efekt dokonalého prolínání obrazů s naprosto plynulým přechodem mezi obrazovými body. Může být použit jednotlivě nebo ho lze propojit do instalací pro velkoplošné projekce. Uvedený panel inovované koncepce je ideálně vhodný pro využití v klubech, pro velkoplošné projekce, výstavní expozice, v televizních studiích, kasinech i pro osvětlení vysoce náročných architektonických děl.
 

Wall Washer XB-36

Wall Washer XB-36 je moderní, elegantní vysoce výkonné monochromatické nebo vícebarevné svítidlo LED s vysokým jasem. Je určeno pro vnitřní i venkovní použití. Svítidlo je opatřeno extrudovaným přírodně anodizovaným hliníkovým povrchem, který působí jako obal s účinným odváděním tepla – vana pro 1W, 3W a K2 diody LED Luxeon. Díky širokému okruhu dostupné optiky, úhlů svítivosti a hustě rozmístěným diodám LED s velkým jasem může být využito pro směrované a soustředěné osvětlení, jakož i pro dlouhotrvající a široké rozprostření světla na velkou vzdálenost.
Senzor teploty pláště svítidla s vlastním tepelným systémem, který automaticky redukuje světelný výkon, aby nedošlo k přehřívání zdrojů, udržuje bezpečný chod svítidla. Jakmile opět nastane ochlazení a provozní teplota je optimální, svítidlo se automaticky přepne na jmenovitý světelný tok.
 

Traxon – Bílá Linie v oblasti LED

Bílé diody LED v posledních několika letech prodělaly ohromný rozvoj a nyní mohou vyhovět i těm nejnáročnějším požadavkům v oboru světelného designu – od vrcholné architektury, přes komerční využití např. v pohostinství a při prodeji. S touto barvou světla jsou dodávána svítidla 64 PXL Panel serie, XB Luminaires 1W, 3W, K2 Luxeon LED. Bílá Linie kombinuje všechny výhody osvětlení LED – malou spotřebu elektrické energie, minimální vývin odpadního tepla a dlouhý život.
 

Studená bílá

Je známo, že odstíny bílé barvy vytvářejí pocit čistoty a jasu. Odstín označený studená bílá je možné využít v muzeích a galeriích, zlatnictvích nebo obchodech s tzv. high-tech elektronikou a v dalších prostorách, kde je potřebná dobrá viditelnost, jako jsou nemocnice, a dále v pracovních prostorách, kde je nutná perfektní viditelnost. Sklo, brilianty, křišťál, stejně jako vzácné kovy jako stříbro a platina jsou velmi dobře viditelné v uvedeném odstínu.
 

Teplá bílá

Tento odstín navozuje pocit intimity a pohodlí. Nejvhodněji ho lze využít ve světě odpočinku a pohostinnosti – v hotelích, restauracích, knihovnách a obchodech s knihami, módou a kosmetikou. Barva pleti a tkanin se nejlépe vyjímá v teplejších a bohatších odstínech. Obzvláště rubíny, perly a zlato získají v tomto odstínu správný akcent.
 

Dynamická bílá

Dalším odstínem bílé je „dynamická“ bílá, která má schopnost měnit atmosféru daného prostředí. Svítidla opatřená světelnými zdroji se zmíněným odstínem bílé vyzařují barevné spektrum od studené po teplou bílou v jediném přístroji. Jsou schopna přizpůsobit atmosféru místa denní době, prostoru a požadovanému efektu.
 
Obr. 1. Traxon Tile 64PXL Wash – vstupní prostor expozice Traxon, Frankfurt nad Mohanem, Německo
Obr. 2. Traxon Wall Washer XB - 36 – instalace v Park Plaza Victoria, Amsterdam, Nizozemí
Obr. 3. Bílé perly osvětené LED – Traxon Bílá Linie