časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Světlo na veletrhu Elektro Expo 2009 v Bratislavě

|

Ve dnech 30. září až 2. října 2009 se v areálu Incheba Expo Bratislava konal mezinárodní veletrh elektrotechniky, elektroniky a energetiky Elektro Expo 2009.
 
Na ploše 5 000 m2 představilo svoje produkty 104 vystavovatelů (včetně spoluvystavovatelů) z šesti zemí (Slovenská republika, Česká republika, Německo, Rakousko, Španělsko a Itálie). Domácích vystavovatelů bylo 74, zahraničních 30. Expozice vystavovatelů byly přehledně uspořádány a soustředěny ve výstavní hale v přízemí. Za tři dny veletrh navštívilo 6 237 návštěvníků. Po celou dobu jeho konání byl vstup zdarma.
 
Nedílnou součástí veletrhu byl dobře připravený doprovodný program. V části vyhrazené světelné technice (dvoudenní pásmo přednášek týkajících se aktuálních témat z oboru) se konalo První celostátní setkání světelných techniků Slovenské republiky.
 
Do soutěže pro vystavovatele o nejlepší exponát veletrhu Grand Prix Elektro Expo 2009 přihlásilo své produkty devět vystavujících společností. Mezi oceněnými exponáty byly také dva z oboru světelná technika. Velmi výkonné světlomety k osvětlení sportovišť, Arena Vision (vystavovatel Philips Slovakia, s. r. o.), získaly ocenění Grand Prix 2009, typové řadě svítidel Mirko-1 pro lineární zářivky T5, určených do interiérového prostředí (vystavovatel AMI, s. r. o.), bylo uděleno ocenění Prix 2009.
 
Předběžný termín konání příštího ročníku veletrhu Elektro Expo je stanoven na dny 27. až 29. září 2010.

-jk-