časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Světlo na Tendencích 2008

|

Do Pražského veletržního areálu Letňany na třináctý ročník mezinárodního kontraktačně prodejního veletrhu interiérů Tendence (organizovaného spolu s veletrhy Wellness Balnea a Gastroset) přišlo 11. až 14. září 2008 více než 32 000 návštěvníků, aby našli inspiraci v bohaté nabídce nábytku a interiérového vybavení, včetně produktů souvisejících se zdravým životním stylem (lázeňství, rehabilitace, regenerace a estetika) a vybavením pro hotely a restaurace. Na výstavní ploše 20 958 m2 se představilo 302 vystavovatelů z Česka a zahraničí.
 
Mezi tradičně návštěvnicky nejvyhledávanější sekce veletrhu patřila opět svítidla. Své produkty tentokrát představily společnosti Artemide, Hagos, Luminex, Aprolux, Philips, Eglo, ACW a DaMaHug. Vypínače a zásuvky nabídly společnosti Schneider Electric a HL System. Informace z oboru osvětlení mohli zájemci získat ve stánku mediálního partnera veletrhu Tendence, časopisu Světlo. Ve společné expozici s VOŠUP a SUPŠ – Interiérová tvorba, konstrukce a tvorba nábytku z Prahy 3 se formou prezentace vybraných studentských prací oddělení design světelných objektů představila také Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská z Kamenického Šenova.
 
V rámci článku se zmíníme ještě o dvou zajímavých novinkách. První z nich je sekce designu, které patřilo téměř 2 000 m2Díky zastoupeným svítidlům společností Hagos, Artemide, Aprolux, Voodoo a DaMaHug přitahovaly vystavené exponáty pozornost již z dálky. Opět se potvrdilo, že dobré osvětlení umí také dobře „prodávat“..
 
Druhé z vybraných novinek, soutěži In-Light, patří zbytek článku.
 

In-Light, soutěž o nejlepší účelové svítidlo

Hlavním úkolem soutěže bylo představit svítidlo, které by co nejlépe odpovídalo účelu svého použití. Přihlásit se mohli prodejci svítidel, dekoratérská studia a designéři. Hodnocenými parametry byla funkčnost, vhodně zvolený materi
 
Obr. 1. Výpravná expozice společnosti Luminex
Obr. 2. Ve stánku Philips zájemcům poradili, jak se vyznat v široké nabídce moderních světelných zdrojů
Obr. 3. Informace z oboru osvětlení mohli zájemci získat ve stánku časopisu Světlo
Obr. 4. Společná expozice SUPŠS z Kamenického Šenova a VOŠUP a SUPŠ Praha 3
Obr. 5. Zleva DaMaHug a Voodoo v sekci designu
Obr. 6. Na dotazy odborné komise odpovídá zástupce společnosti Selene Ing. Hynek Medřický