časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Novinky firmy RUCOLICHT na veletrhu EUROSHOP

|


Novinky fi rmy RUCOLICHT na veletrhu EUROSHOP

Firma Rucolicht GmbH představila na letošním veletrhu Euroshop v Düsseldorfu několik novinek, které navazují na úspěšnou řadu výbojkových svítidel PICCO. Ta jsou určena zejména k osvětlování prodejních prostor metodou zvanou Shoplight.

Pro osvětlování zmíněnou metodou jsou využívány kvalitní výbojky Osram Powerball HCI-TC 70W v kombinaci s konverzním filtrem. Tak lze vytvořit optimální a příjemné osvětlení prostoru v úrovni světelné teploty zdrojů SDW-T.

Obr. 1. Obr. 2.

Obr. 1. Rucolicht na veletrhu Euroshop 2005
Obr. 2. Svítidlo Lichtsegel

Mezi novinky se řadí i závěsné svítidlo WH-LS Lichtsegel. U tohoto svítidla je možné volit počet reflektorů s kardanovým úchytem: tři až šest svítidel s celkovým výkonem 105 až 210 W a se zdrojem HCI-TC 35 W, nebo 210 až 420 W se zdrojem HCI-TC 70 W. Těleso svítidla je vyrobeno z děrovaného plechu s čtvercovým děrováním, jenž je opatřen povrchovou úpravou RAL 9006; elektronické předřadníky jsou umístněny na příčném nosníku.

Další novinkou jsou moduly RGB se zářivkami T5 ve tří- až čtyřkanálové verzi s řízením DMX, DSI, DALI, popř. s analogovým řízením. Využívají se osvědčené rozptylující fólie (byly hlavní součástí stropního osvětlení stánku firmy na veletrhu Euroshop).

Obr. 3.

Obr. 3. Svítidlo typu downlight Vision

Tradičně bylo ve stánku firmy Rucolicht použito již osvědčené svítidlo typu downlight VISION se speciální zrcadlovou optikou, která umožňuje nastavit ideální rozložení a směrování světla výbojového zdroje i v případech, kdy musí být prostor osvětlen ze středu.

Těmito novinkami firma Rucolicht reaguje na požadavky svých zákazníků z řad renomovaných obchodů s nábytkem, oděvy, obuví atd.

V případě zájmu o bližší informace o produktech z našeho výrobního programu nebo o konkrétní řešení návrhů osvětlení všechny dotazy rádi zodpovíme.

RUCO LIGHT GmbH
Auf dem Nol 24-26
D-86179 Augsburg
http://www.rucolight.de

David Babka
e-mail: d.babka@centrum.cz
mobil: 775 964 584