časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Nové prezentační prostory firmy HORIZONT – designové osvětlení

|


Nové prezentační prostory firmy HORIZONT – designové osvětlení

V roce 1998 začala společnost HORIZONT na náš trh dovážet první designová svítidla firmy MODULAR a tak začalo fungovat nový směr její obchodní činnosti v oblasti osvětlení a realizací světelných projektů. K dnešnímu dni HORIZONT v České republice zastupuje šest významných výrobců osvětlení, kteří patří ke špičce v designu i kvalitě zpracování.

Obr. 1. Svítidlo Caboche; Firma: FOSCARINI, Design: Patricia Urquiola + Eliana Gerotto; Materiál: tvrzený polykarbonát Světelný zdroj: halogen 1 × 200 W R7s
Obr. 2. Svítidlo Cloud Firma: BELUX; Design: Frank O. Gehry; Materiál: zušlechtěný polyester; Světelný zdroj: žárovka standard 100 W E27mat
Obr. 3. Svítidlo Random Light; Firma: MOOOI; Design: Bertjan Pot; Materiál: sklolaminátové vlákno; Světelný zdroj: Osram Belalux/Soft Globe 100 W, E27

Obr. 1. Obr. 2. Obr. 3.

Skupina zastupovaných firem nebyla sestavena náhodou. Cílem firmy bylo postupně co nejvíce uspokojovat poptávku trhu tak, jak vzrůstal zájem o atypická designová svítidla. Výběr značek tedy nebyl spontánní, ale byl podložen důsledným průzkumem solidnosti partnerů a kvality jejich produkce. Díky profesionálnímu přístupu k péči o klienty a úspěchům v distribuci designových svítidel posléze společnost HORIZONT oslovila italská firma FOSCARINI.

Tato skutečnost byla také impulsem k hledání nových, vhodnějších prezentačních prostor, aby se firma mohla snáze přizpůsobit současným požadavkům klientů a architektů. Divize osvětlení tedy dne 4. října 2005 přesídlila do areálu HOLPORT v pražských Holešovicích.

Obr. 4. Prezentační prostory firmy
Obr. 5. Netradiční vstup do firmy po skleněných točitých schodech
Obr. 6. Prezentační prostory firmy

Obr. 4. Obr. 5. Obr. 6.

Toto umístění rovněž nebylo náhodné. Prezentační prostory firmy jsou záměrně situovány do oblasti s velkou koncentrací firem obdobného charakteru, zaměřených na podobné cílové skupiny zákazníků. Nyní zde klient hledající zařízení do svého bytu najde vedle různých prvků do interiéru od renomovaných firem (např. VITRA a KONSEPTI) i zatím poměrně opomíjené osvětlení. Celá prodejna je zasazena do architektonicky zajímavě řešených půdních prostor, kde jsou vkusně využity především původní surové dřevěné trámy a podbití střechy. To dává vyniknout prezentovaným svítidlům a zvýrazňuje tak i jejich originalitu. V příjemném a útulném prostředí má náročný a solventní zákazník rozhodně z čeho vybírat. Italská firma FOSCARINI spolu s nizozemskou firmou MOOOI a švýcarskou BELUX v těchto nových prostorách představují to nejlepší a zároveň komerčně nejúspěšnější ze své produkce. Například FOSCARINI svítidlo Caboche, MOOOI populární Random a BELUX hit letošního roku Cloud od Franca O. Gehry. Dalšími firmami, jejichž produkty jsou zde prezentovány, jsou např. německá firma ANSORG, specializující se na osvětlení obchodních prostor, nebo belgické firmy MODULAR a KREON, jejichž svítidla vhodná do bytových i komerčních interiérů se do povědomí českých zákazníků dostávají vytříbeným designem a čistotou provedení.

Je zřejmé, že ve strategii firmy nejde o kvantitu prodeje svítidel, nýbrž o kvalitu projektů a návrhů s výrazným zaměřením na celkové architektonické ztvárnění. Přejme tedy firmě HORIZONT hodně úspěchů v nové etapě její existence.

Foto: Markéta Navrátilová – obr. 5, 6, Filip Šlapal – obr. 4

-jk-

HORIZONT
Komunardů 32
Praha 7 – Holešovice
tel.: +420 220 805 410
fax: +420 266 710 389
e-mail: productline@horizont.cz
http://www.horizont.cz