časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Jaké byly Tendence 2007?

|

V podzimních dnech 4. až 7. října 2007 patřil Pražský veletržní areál Letňany opět po roce přehlídce moderního interiérového vybavení, doplněné tentokrát nabídkou všeho, co souvisí se zdravým životním stylem (lázeňství, rehabilitace, regenerace a estetika) a vybavením pro hotely a restaurace. Dvanáctý mezinárodní kontraktačně prodejní veletrh interiérů Tendence tentokrát spolu s veletrhy Wellness Balnea a Gastroset navázal na úspěch minulých ročníků. Na výstavní ploše 18 013 m2 své produkty představilo 271 vystavovatelů z Čech a zahraničí (Makedonie, Malajsie, Německo, Nizozemí, Polsko, Slovensko, Sýrie). Během čtyř dnů prošlo branami výstaviště 32 200 návštěvníků.
 
Vybavení interiérů, nábytek, kuchyně, bílá technika, osvětlení, sklo, porcelán, bytový textil, dárky, podlahy, koupelny, dekorační studia, média, odborné společnosti aj. našli návštěvníci „pod jednou střechou“. Organizátoři se jednotlivé sekce snažili logicky propojit, a veletrh tak maximálně pro návštěvníky zpřehlednit. V první hale po sekci skla, porcelánu, dárkových předmětů a drobných bytových dekorací následovaly kvalitně zastoupené sekce osvětlení a bytového textilu. V druhé hale na bohatou nabídku moderního i stylového nábytku navazovala sekce kuchyní, včetně kuchyňských spotřebičů. V rámci doprovodného programu navázal i tento ročník na úspěšné soutěže Prostřený stůl a Okno v interiéru.
 
Protože jde o veletrh kontraktačně-prodejní, přicházeli návštěvníci s ohledem na blížící se Vánoce vybaveni dostatečnou finanční hotovostí, aby si mohli kromě drobných bytových doplňků za zvýhodněnou cenu koupit na místě a poslední den veletrhu rovnou odvézt domů i některé z velkých vystavovaných kusů nábytku.
 
V sekci osvětlení již tradičně vystavovaly společnosti Hagos nebo Artemide, výhradně nabízející luxusní moderní svítidla zahraničních designérů určená pro solventní zákazníky s vytříbeným vkusem. Firma Luminex se prezentovala ještě výpravnější expozici než v minulém ročníku, kdy byl o její vystavené exponáty takový zájem, že byly poslední den veletrhu téměř všechny rozebrány. V opticky členitém prostoru této expozice byla opět zastoupena svítidla od jednodušších, ryze účelových až po luxusní, tzv. designová. Nechyběly ani společnosti Apro Lux, ACW či Eglo Česko-moravská svítidla, která oproti minulému ročníku ve své expozici nahradila tmavé barvy stěn téměř bílou. Zaslouženou pozornost jako vždy vzbuzovala vkusná stolní vitrážová svítidla v expozici firmy Richard Kanta – Skloart. Nováčkem byly letos společnosti Legrand s bohatou nabídkou vypínačů, zásuvek a prodlužovacích kabelů a firma Philips ČR, divize Lighting, prezentující se svým firemním časopisem Phil.
 
Samozřejmě nemohl chybět stánek časopisu Světlo, který je již tradičně mediálním partnerem Tendence – veletrhu, na kterém to opět „svítilo“.
 
Letošní ročník Tendence 2008 se uskuteční o tři týdny dříve, tzn. od 11. do 14. září 2008 opět v Pražském veletržním areálu Letňany.
 
Ing. Jana Kotková
 
Obr. 1. Hagos
Obr. 2. Legrand
Obr. 3. Luminex
Obr. 4. Richard Kanta – Skloart
Obr. 5. Časopis Světlo
Obr. 6. Něco pro relaxaci... (Wellness Balnea)