časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Fagerhult míří do střední Evropy

|

Švédská firma Fagerhult Lighting Systems 3. dubna 2008 oficiálně završila budování důležité předsunuté pozice ve středoevropském regionu. Toho dne byla v Bratislavě otevřena kancelář Fagerhult Lighting Systems, jejímž úkolem je zastupovat obchodní zájmy mateřské firmy ve Slovenské republice a v České republice. Pro své obchodní aktivity firma využívá mezinárodní síť kvalifikovaných partnerů. V České republice je tímto partnerem zatím výhradně Halla Plus s. r. o. Na Slovensku jsou již nyní tři partneři.
 
Skupina společností Fagerhult Group má sídlo ve švédském městě Habo. Je jedním z významných aktérů na evropském trhu s osvětlením. Od roku 1945 dodává osvětlovací soustavy, nyní především pro veřejné prostory. V současné době je největší ve svém oboru v severských zemích a patří k vedoucím silám v oblasti osvětlování v Evropě. Působí ve Švédsku, Norsku, Dánsku, Finsku, Velké Británii, Nizozemí, Francii, Německu, Estonsku, Rusku, Číně, Španělsku a Polsku, od roku 2007 v České republice a nově ve Slovenské republice.
 
Skupina dává práci více než 1 800 zaměstnanců. Výroba je soustředěna do osmi vysoce specializovaných výrobních závodů ve Švédsku, Velké Británii, Austrálii a v Číně. Roční obrat dosahuje 250 milionů eur. Fagerhult Group je kotována na seznamu středně velkých společností Skandinávské burzy ve Stockholmu. Význam otevření bratislavské pobočky byl zdůrazněn osobní přítomností velvyslance Švédského království ve Slovenské republice pana Mikaela Westerlinda a podporou švédského obchodního zastoupení. Mateřskou firmu zastupoval pan Per G. Edliden, regionální ředitel pro střední a východní Evropu.
 
Jeho Excelence pan velvyslanec přestřihl hezky švédsky vybarvenou modrožlutou pásku ve dveřích do kanceláře Ing. Dušana Hořínka, marketingového ředitele Fagerhult Lighting Systems CZ & SK. Tím dal symbolický impulz k zahájení práce na obchodní reprezentaci firmy Fagerhult Lighting Systems a jejích výrobků.
(eš)
 
Obr. 1. Široké prostory nově otevřené kanceláře
Obr. 2. Jeho Excelence velvyslanec přichází, vpravo stojící Ing. Hořínek ho vítá