časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Amper 2002 – jubilejní ročník v novém

|

číslo 1/2002

Amper 2002 – jubilejní ročník v novém

V týdnu od 9. do 12. dubna 2002 se v Pražském veletržním areálu Letňany (PVA) uskuteční jubilejní desátý ročník mezinárodního veletrhu elektrotechniky a elektroniky Amper 2002. Je to nejvýznamnější přehlídka elektrotechnického průmyslu ve střední a východní Evropě, jak potvrzuje účast 700 firem z 15 zemí světa a tradičně velký zájem návštěvníků. Na minulý ročník veletrhu v roce 2001 přišlo 38 230 návštěvníků, z nichž 89 % tvořili odborníci.

Obr. 1.

Jubilejní Amper se koná v nových prostorách PVA, nabízejících 30 000 m2 pevných výstavních ploch s dokonalým servisním zabezpečením a parkovištěm s kapacitou 10 000 míst. Pro návštěvníky je zajištěna bezplatná kyvadlová autobusová doprava mezi PVA a stanicemi metra B Českomoravská a Vysočanská. V provozu budou i pravidelné linky MHD (zastávky Na Hranici, Dobratická nebo Boletická) a záchytná parkoviště např. u stanice metra B Černý most (podrobnější informace na www.pva.cz).

Na veletrhu Amper se ve čtyřech halách opět představí nejvýznamnější firmy věnující se elektrotechnice a příbuzným oborům. V hale 1 bude soustředěna nabídka vodičů a kabelů, zařízení pro výrobu a rozvod elektrické energie (záložní zdroje, elektrocentrály, transformátory, rozváděče atd.), pohonů a různých strojů a nářadí pro elektrotechniku a elektroniku. V hale 2 najdou návštěvníci elektroinstalační techniku, elektrotepelnou a osvětlovací techniku a hala 3 bude hostit slaboproudou elektroniku a měřicí, automatizační a zabezpečovací techniku. Novinkou v nomenklatuře je sekce komunikací a informatiky, integrující v hale 7 navzájem konvergující obory telekomunikační, radiokomunikační, výpočetní, zvukové a obrazové techniky.

Kromě českých společností se veletrhu zúčastní firmy z Německa, Rakouska, Slovenska, Ukrajiny, Rumunska, Itálie, Francie, Velké Británie, Polska, Švýcarska, Nizozemí, USA, Koreje a Jihoafrické republiky.

Nedílnou součástí veletrhu budou odborné semináře a firemní prezentace (viz program v krajním sloupci). Pro vystavovatele je připravena soutěž exponátů o ocenění Zlatý Amper. Soutěžit se bude také v soutěži o nejlepší expozici a opět budou nominovány tři výrobky do národní soutěže O vynikající výrobek roku.

Další informace o veletrhu lze získat u pořádající společnosti Terinvest s. r. o., tel. 02/21 99 21 33, nebo na www.terinvest.com, popř. www.amper.cz

Odborný doprovodný program veletrhu Amper 2002:

8. 4. 2002 – Lékařský dům, nám. I. P. Pavlova, Praha 2: seminář Silnoproudá elektrická zařízení a požární bezpečnost staveb (pořadatel Propagteam)

9. 4. 2002 – PVA Letňany (pořadatel UNIT Pardubice):

  • seminář: Telekomunikační a radiokomunikační zařízení – podpora podnikání
  • přednášky:
    – Schvalování a posuzování shody telekomunikačních zařízení
    – Technická normalizace v telekomunikacích v době přípravy vstupu ČR do EU
    – Podnikové komunikace a jejich vývoj z pohledu firmy Ericsson
    – Analogové radiostanice v době digitálních sítí
    – Multimediální kontaktní centra a jejich využití

9. 4. 2002 – PVA Letňany: 1. elektrotechnická konference Česká elektrotechnika (pořadatel Česká energetika)

10. 4. 2002 – PVA Letňany: 1. energetická konference s tématy (pořadatel Česká energetika):

– Uvolňování trhu s energií – energetický zákon
– Prováděcí vyhlášky k zákonu 458, 406/2000 Sb.
– Regulace cen energií – organizace trhu energií
– Státní program na podporu úspor energie
– Panelová diskuse na daná témata

11. 4. 2002 – PVA Letňany: Regenerace panelových bytových domů v oblasi elektrických rozvodů (pořadatel Asociace montážních firem technických zařízení)