časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Změna názvu Elektrotechnické asociace

12. 1. 2016 | Elektrotechnická asociace České republiky | www.electroindustry.cz

Zájmy zaměstnavatelů v elektrotechnickém průmyslu  hájí ekonomicky a právně samostatný zaměstnavatelský a podnikatelský svaz, který při svém založení v lednu 1992 dostal název Českomoravská elektrotechnická asociace. Asociace sdružuje právnické i fyzické osoby elektronického a elektrotechnického průmyslu a též subjekty, které mají s elektrotechnickým průmyslem společné zájmy. Po více než dvě desetiletí se postupně měnila naše společnost, rozvíjel se průmysl,  vývojem procházela také elektrotechnická asociace. Na svém zasedání 20. listopadu 2015 valná hromada rozhodla o změně názvu na Elektrotechnická asociace České republiky. Tato skutečnost byla nyní zapsána Městským soudem v Praze do spolkového rejstříku.

„Změna názvu neznamená odklon od tradičních hodnot, ale další rozvíjení nových činností, které našim členům zjednoduší a zefektivní podnikání″, řekl ředitel asociace Ing. Jan Prokš, Ph.D. „Tradiční služby neopouštíme; úspěšně pomáháme členským organizacím s exportem, dotačním poradenstvím, úsporami energií nebo třeba získáváním kvalitní pracovní síly. Budeme ještě více rozvíjet podporu digitálních inovací, automatizace procesů, efektivitu a celkové zvyšování konkurenceschopnosti. Velkým tématem je pro nás Průmysl 4.0 a jeho zavádění do praxe″, dodal Jan Prokš.

Členské firmy získávají od asociace odborné know-how, cenné kontakty a etickou lobby v elektrotechnice i mimo ni. A hlas asociace je opravdu slyšet – zastupuje firmy s celkovým obratem 75 miliard Kč ročně. Asociace se svými službami je otevřena všem.

Tiskové materiály ElA 

 

Elektrotechnická asociace České republiky

Elektrotechnická asociace České republiky
Doudlebská 1699/5
Praha 4
140 00
www.electroindustry.cz