časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Začaly přípravy na 29. ročník veletrhu FOR ARCH

29. 12. 2017 | ABF, a.s. | www.abf.cz

Největší stavební veletrh v Česku – FOR ARCH se uskuteční již po devětadvacáté. Organizátoři očekávají kolem osmdesáti tisíc návštěvníků. Lidé se mohou těšit na sedm výstavních hal nabitých tím nejlepším, co je možné na stavebním trhu najít. Doprovodný program zaujme odbornou i laickou veřejnost. FOR ARCH 2018 zahájí největší odborné setkání svého druhu s moderovanou diskusí – TECHNOLOGICKÉ FÓRUM. Veletrh se uskuteční ve dnech 18. – 22. září 2018.

Byť se může zdát, že stavební materiál je neměnícím se „základním kamenem“ všech staveb, opak je pravdou. Dřívější červenou cihlu je možné dnes v pálené podobě těžko najít, a tak je tomu u většiny stavebních materiálů, které ve svém zpracování a hlavně funkčnosti ušly dlouhou cestu. Díky těmto pokrokům a novinkám stavíme a žijeme chytřeji, a tím šetříme energii i naše peněženky. Stavaři i zájemci o stavbu či rekonstrukci najdou vše potřebné v Hale 1, kde se prezentují jedničky na trhu v oboru stavebních prvků a materiálů, nářadí a pomůcek, projektů, poradenství a financování, ale také v Hale 2 a 3 v sekci okna, dveře, vrata a podlahy.

Obor elektrotechniky získává v posledních letech stále více prostoru, jelikož je o něj mezi návštěvníky velký zájem. V Hale 4 se pravidelně prezentují vystavovatelé z oborů elektroinstalace, inteligentní bydlení včetně audio/video, osvětlovací techniky a nově i ukládání a distribuce energií. Návštěvníci se letos díky nabídce firem jako je např. ABB, SIEMENS, TECO, HAIDY, HDL, ROPREOSO, HAGER, SCHNEIDER, KV ELEKTRO, LEGRAND, JABLOTRON a mnohé další, mohli seznámit s technologiemi, které umožňují přiblížit domovy standardu budoucnosti – tzv. chytré domácnosti. Novinka veletrhu FOR ARCH 2017 – obor zabezpečení nabídl návštěvníkům trendy v oblasti zabezpečovací techniky, systémů ochrany budov. Konkrétní rady týkající se ochrany objektů před vloupáním poskytovali zájemcům zástupci Ministerstva vnitra ČR se svými partnery v poradenském centru. Tématu bezpečnosti se věnovaly také stěžejní akce doprovodného programu jak pro širší, tak i pro odbornou veřejnost vč. již 2. ročníku konference Požární bezpečnost staveb. Nabídku padesáti vystavovatelů oboru elektro a zabezpečení v Hale 4 v roce 2018 ještě rozšíří technologie a prvky z oblasti protipožárního zabezpečení.

Vytápění, alternativní zdroje energie a také vzduchotechnika se představí v Hale 4 a v nové Hale 7, kde výrobci a dodavatelé vytápěcích a větracích systémů opět obsadí důležitou část veletrhu FOR ARCH. Tato témata přitahují na veletrh stále více návštěvníků nejen díky státním dotacím na pořízení ekologičtějších zdrojů vytápění, ale i díky vysokým cenám za energie. Ani v roce 2018 nebude chybět poradenské centrum a zajímavý odborný doprovodný program.

Stále oblíbenější dřevostavby najdou lidé v Hale 5. Také na ty je možné získat příspěvek z programu Nová zelená úsporám, pokud je dřevostavba postavena v nízkoenergetickém nebo pasivním standardu.

Domácí wellness je snem mnoha lidí. Je wellness doma také vaším snem? Jak na domácí wellness? Odpovědi, jak na něj, najdou lidé také v příštím roce na veletrhu Privátní bazén, vířivka či léčivá infrasauna byly dříve známkou luxusu, dnes pronikají do běžných domácností a v Hale 5 budou opět k vidění. Uspěchaná doba znamená pro mnohé vypjaté pracovní prostředí v kontrastu s domácí relaxací. Nezapomínáme ani na profesionály, pro něž připravujeme mezinárodní konferenci Hotelové wellness & SPA.

Ředitel veletrhu Matěj Chvojka se ohlíží k již minulému ročníku: „Ročník 2017 byl pro veletrh velice úspěšný, každý obor byl zastoupen těmi největšími hráči na trhu. Návštěvníci tak mohli zhlédnout kompletní nabídku nových technologií a moderních řešení dnešní doby: nové stavební materiály a izolace, nejnovější trendy v tepelné technice, inovace  v inteligentních domácnostech a zabezpečení. Dřevostavby navázaly polohou na obor Bazény, sauny & spa, který zaujal odbornou konferencí a nově představil sekci koupelen  v samostatné hale.“ Matěj Chvojka dodává: „TECHNOLOGICKÉ FÓRUM v roce 2017 nalákalo více než 200 odborníků a příští rok se stane úvodní konferencí veletrhu FOR ARCH. V roce 2018 budou hlavními tématy investice a technologie, technologie se tak provážou s legislativou a vznikne možnost živého dialogu mezi vystavovateli a státní správou. To a další novinky již připravujeme na další ročník a těšíme se na viděnou.“

Podrobné informace naleznete na webových stránkách www.forarch.cz

Tiskové materiály ABF