časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Výroba Chevrolet Bolt byla oficiálně zahájena

7. 11. 2016 | Phys.org | www.phys.org

General Motors začalo s výrobou elektrického hatchbacku Bolt na montážní lince továrny v Orion Township na sever od amerického Detroitu.

Automobil, jehož cena začíná na 37 495 dolarech bez daňového odpočtu ve výši 7 500 dolarů, bude uveden do prodeje v Kalifornii a Oregonu do konce roku a v roce 2017 bude expanze pokračovat do ostatních měst a států. Průměrná cena nového automobilu v USA je 34 000 dolarů.

Chevrolet Bolt nastartoval výrobu

Dojezd elektromobilu Bolt pokryje průměrný denní dojezd 65 km v USA, což by mělo uspokojit zákazníky, kteří se obávají, že by jim mohla dojít šťáva. Studie předpovídají, že automobilka GM prodá asi 30 000 automobilů Bolt v prvním roce, což nebude mít velký dopad na současných 235 000 elektromobilů, které brázdí americké silnice. Očekávané zpomalení prodeje nastane v situaci, kdy Tesla pošle do světa svůj elektromobil s dojezdem přes 320 km pro masy. Minulý rok bylo v USA prodáno asi 100 000 elektromobilů.

Chevrolet přesto věří, že Bolt je elektromobil, který zahýbe trhem. GM uvedlo, že velkou výhodou oproti Tesle bude rozsáhlá síť servisních středisek v každém státě.

Celý článek na Phys.org

Image Credit: AP Photo/Duane Burleson

-jk-