časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Vyhlášení 12. ročníku soutěže KYBERROBOT pro žáky základních a středních škol

23. 11. 2018 | Technická univerzita v Liberci | www.tul.cz

Děkan Fakulty mechatroniky, informatiky a mezioborových studií prof. Ing. Zdeněk Plíva, Ph.D. vyhlašuje 12. ročník soutěže KYBERROBOT. Soutěž proběhne v sobotu 26. ledna 2019 v prostorách Technické univerzity v Liberci, v budově G, Studentské náměstí č. 1.

Soutěž je určena pro žáky základních a středních škol, jednotlivce i týmy, maximálně tříčlenné. Soutěže se může zúčastnit i více týmů ze stejné školy či zájmové organizace nebo stejný tým s více sestavami ve stejné, nebo více kategoriích.

Soutěží se ve dvou kategoriích, v každé ve dvou věkových skupinách (žáci do 15 let včetně a žáci do 19 let včetně).

Kategorie A: Robot – pomocník lidí
Předmětem soutěžního hodnocení je libovolná vlastní funkční robotická konstrukce podle invence soutěžících s námětem robot jako pomocník člověka.
Kategorie B: Autonomní robot – záchranář
Předmětem soutěžního hodnocení je dosažení co nejkratší doby k nalezení cesty z bludiště.

Jako každoročně se bude soutěžit o hodnotné ceny, každý účastník obdrží dárkový set, účast na soutěži je bezplatná.

Detaily o soutěži, pravidlech a přihlašovací formulář naleznete na webové stránce: http://stansevedcem.tul.cz/nabidka-aktivit/kyberrobot

Termín uzávěrky přihlášek je neděle 20. ledna 2019.

Smyslem soutěže je podpořit kreativní myšlení a konstrukční schopnosti mladé generace a vytvořit platformu pro setkávání nejenom dětí a mládeže se zájmem o robotiku, ale i pedagogů všech stupňů škol, vedoucí volnočasových zájmových kroužků a rodičů.


KyberRobot je dnes již tradiční soutěž robotických konstrukcí pro žáky základních a středních škol, organizovaná na půdě Fakultě mechatroniky, informatiky a mezioborových studií Technické univerzity v Liberci. Její vznik se datuje do roku 2007, zakladatelem a duchovním otcem byl doc. Ing. Josef Janeček, CSc., dlouholetý pedagog na Katedře technické kybernetiky a později Katedře řídicí techniky Technické univerzity v Liberci.

Tiskové materiály TU v Liberci