časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

V-Coptr Falcon: Dvouvrtulový dron s několikanásobně vyšší výdrží baterie

10. 1. 2020 | The Verge | www.theverge.com

Jsou lepší dvě vrtule nebo čtyři? Tuto otázku si položili konstruktéři společnosti Zero Zero Robotics a vytvořili drona se dvěma vrtulemi, který se může pochlubit několikanásobně vyšší výdrží na baterii, lepší skladovatelností a nižším hlukem v porovnání s konkurencí.

Běžným standardem dnešních dronů jsou čtyři vrtule, jež zajišťují skvělý výkon a stabilitu. Novinka jménem V-Coptr Falcon na to jde jinak. Dle prohlášení výrobce Zero Zero Robotics se design se dvěma nezávisle otáčivými vrtulemi vyrovná dronům se čtyři vrtulemi a v mnohém je směle předčí. Příkladem může být výdrž na baterie, která dosahuje 50 minut, což je o 20 minut více v porovnání s DJI Mavic 2. Naklopením vrtulí lze totiž dosáhnout lepší aerodynamiky a snížení odporu vzduchu.

Dvouvrtulový dron Falcon

K tomu přidejte nižší spotřebu baterie v důsledku menšího počtu vrtulí a kompaktní rozměry po jejich složení a všechny dosavadní pochyby se rozplynou. Výborné vlastnosti doplňuje 12 MP kamera s tříosým stabilizátorem a CMOS čipem od Sony schopným záznamu videa ve 4k při 30 snímcích za sekundu.

Celý článek na The Verge

Image Credit: Zero Zero Robotics

-jk-