časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

ÚSPORNÁ DOMÁCNOST a EkoAuto – Přijďte se inspirovat!

12. 2. 2018 | Ostravské výstavy, a.s. | www.cerna-louka.cz

1. ročník veletrhu racionální spotřeby v domácnosti se koná 8. – 10. března 2018 na Výstavišti Černá louka v Ostravě. Cílem nového veletrhu je na jednom místě, pod jednou střechou, s jasně vymezeným programem vtěleným do názvu představit možnosti úsporného chování domácností.

Úsporná domácnost 2018 EkoAutoVeletrh reaguje na aktuální potřeby doby v oblasti vybavení domácností, bydlení i stavby domu, efektivní využívání energie, vody, dopravy i motorismu a nakládání s odpady. Prioritami veletrhu jsou racionální spotřeba domácností, efektivní hospodaření, snižování nákladů a výdajů.

Významná část veletrhu bude zaměřena na efektivní využívání energie, vody a nakládání s odpady. Zejména o úspory energie, vytápění, regulaci spotřeby, klimatizaci, chlazení, snižování energetické náročnosti, ale také představení nově nastupujících zdrojů energie. Chceme představit decentralizovanou výrobu elektřiny v domácnostech, například solární elektrárny na střechách rodinných domů, větrné elektrárny, tepelná čerpadla nebo domácí plynové kotle a kogenerační jednotky.

Záštitu nad veletrhem převzal vedoucí Úřadu vlády České republiky Ing. Pavel Dvořák, ministr životního prostředí Mgr. Richard Brabec, náměstkyně hejtmana Moravskoslezského kraje Jarmila Uvírová a primátor města Ostravy Ing. Tomáš Macura, MBA.

Veletrh přinese pestrou nabídku zboží a služeb, ale také poskytne široké veřejnosti servisní informace, rady, zkušenosti, návody a praktické příklady pro efektivní provoz domácností.

Součástí veletrhu bude i třídenní seminář Poradenské centrum k efektivnímu využívání energie

Na veletrhu nebudou chybět ani projížďky v elektromobilech.

Souběžně bude probíhat také 3. ročník salonu ekologické dopravy EkoAuto. Jehož cílem je předvést a nabídnout ekologické dopravní prostředky a záměrem je inspirovat k pořízení elektromobilů, plynových aut a ostatních vozidel pro čistou mobilitu.

Hlavní tematické okruhy:
– auta na plyn
– elektromobily
– autobusy a kamiony na plyn a elektřinu
– hybridní vozy
– čerpací a nabíjecí stanice (domácí, firemní, veřejné)
– motorová paliva: zemní plyn (CNG, LNG), vodík, LPG, biopaliva
– elektrický pohon, baterie a palivové články
– vozidla, infrastruktura a projekty čisté mobility

Souběžně s veletrhem Úsporná domácnost a EkoAuto probíhá výstava Střechy, stavba 2018.

Více informací naleznete zde.

Tiskové materiály Ostravské výstavy, a.s.