časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Tištěná elektronika - technologie budoucnosti

14. 12. 2016 | OE-A | www.oe-a.org

Nejzajímavější a nejrychleji rostoucí oblastí použití tištěné elektroniky je internet věcí, nositelná elektronika a automobilový průmysl.

Chytré štítky, chytré hodinky, inteligentní oblečení a palubní desky automobilů, to je pouze několik příkladů integrace tištěné elektroniky do běžného života. Růst možností aplikace a implementace organické a tištěné elektroniky jasně dokazuje, že tato technologie si získává čím dál tím zajímavější postavení na trhu.

Tištěná elektronika

U příležitosti rozšíření své pozice na trhu se spotřební elektronikou bude společnost OE-A prezentovat téma tištěné elektroniky na jedné z největších výstav elektroniky CES 2017. Prezentace společnosti poskytne kompletní přehled možného využití a výhod této technologie. Celá prezentace se mimo jiné bude soustředit na tištěnou elektroniku, jako na klíčovou technologii k využití internetu věcí; automobilů budoucnosti s flexibilními displeji a senzory; a také nositelné elektroniky nadcházející generace pro sport a zdravotnictví.

Tenká, lehká a flexibilní - tyto vlastnosti představují revoluční typ organické a tištěné elektroniky. Tato technologie je odpovědí na vývoj elektronických komponent v rámci cenově přístupného procesu, umožňujícího masovou výrobu. Integrací této elektroniky do předmětů každodenního použití se před námi otevírají nové možnosti. Díky své ohebnosti - na rozdíl od elektronických součástek vyráběných z křemíku - představuje tištěná elektronika velký potenciál pro nové aplikace.

Celý článek na OE-A

Image Credit: OE-A

-jk-