časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Tip na konferenci: Jak využít cloud na maximum, když dnes již dominuje firemnímu IT

4. 3. 2020 | Best Online Media s.r.o. | www.online-media.cz

Využívání cloud computingu je v současném IT samozřejmostí a v leckterých oblastech už jde o dominantní řešení. Firmy mají běžně připravenou multicloudovou strategii, která jim umožňuje efektivně využívat tři i více propojených cloudů. Jak cloud využít opravdu na maximum? Na co si při jeho využívání musejí dát pozor? I na tato témata se zaměřuje konference Cloud computing v praxi, která se koná 12. 3. 2020 v pražském Kongresovém centru Vavruška na Karlově náměstí 5 a letos nabízí opravdu velmi zajímavý program.

V USA dnes využívá nějakou formu cloudových služeb více než 90 % organizací, v České republice průzkumy hovoří o více než 40% penetraci. Americké firmy v průměru využívají více než 3,5 cloudu a stejný trend lze nepochybně očekávat i v tuzemsku.

Zájem o cloud setrvale roste, protože jeho výhody jsou zřejmé a podařilo se rozptýlit dřívější obavy o jeho bezpečnost či o spolehlivost nabízených řešení. Důležitou podmínkou dalšího úspěšného rozvoje této oblasti je ale výměna zkušeností. I proto se aktuálnímu vývoji cloud computingu také letos věnuje již tradiční jarní konference Cloud computing v praxi pořádaná společností Best Online Media ve spolupráci s magazínem BusinessIT.

Konference, která se i letos koná v paláci Charitas na Karlově náměstí, nabídne účastníkům přehled důležitých trendů v oblasti cloud computingu spolu s informacemi o možnostech využívání cloudů a také řešení vybraných otázek souvisejících s provozem IT infrastruktury v cloudu.

Řeč bude mimo jiné o tom, jak v cloudu jen nepřežívat, ale využít ho na maximum, o cloud compliance, o nástrahách a výhodách cloudové služby z pohledu provozovatele, o reálných příkladech využití Google Cloud Platform, ale i o právním rámci cloudových služeb se zaměřením na typické konstrukce smluv v oblasti cloudu a na praktické problémy z praxe.

Konference Cloud computing v praxi prostě i letos nabídne odpovědi na aktuální a často řešené otázky, se kterými se setkáváme při plánování i realizaci přechodu do cloudu nebo při využívání či provozování cloudových řešení.

Více informací o konferenci na webu: konference.businessit.cz

Odbornou záštitu nad konferencí má magazín www.BusinessIT.cz.

 

Tiskové materiály Best Online Media

 


O společnosti Best Online Media: Společnost Best Online Média se specializuje na pořádání konferencí z oblasti informačních a komunikačních technologií a na mediální zastoupení řady významných českých on-line médií, mimo jiné 15 webů o informačních technologiích. V loňském roce firma např. uspořádala úspěšné konference Firemní informační systémy, Mobilní byznys a IT nebo Moderní datová centra pro business.