časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Temelín se otevře veřejnosti

24. 7. 2017 | ČEZ, a. s. | www.cez.cz

V sobotu 29. července dostanou lidé možnost podívat se „pod pokličku“ největší české elektrárny. Na prohlídku areálu Jaderné elektrárny Temelín je vyčleněno necelých 900 míst. Den otevřených dveří doplní i program na Infocentru a show Jižní Čechy pohodové.

Infocentra JE Temelín
Infocentrum JE Temelín

Celkem osmnáctkrát vjedou autobusy s návštěvníky do areálu Jaderné elektrárny Temelín. Od Infocentra elektrárny budou odjíždět v půlhodinových intervalech. První projížďka začne v 8:30 hodin, naopak poslední autobus vyrazí na netradiční trasu v 17 hodin. Autobus například projede kolem chladicích věží, skladu použitého paliva, nebo hlavního výrobního bloku, skrývajícího jaderný reaktor. Návštěvníci se podívají také na simulátor pro výcvik operátorů. Součástí programu bude i prohlídka infocentra elektrárny v zámečku Vysoký Hrádek. Tady se podívají na 3D film o energetice a zařazena je i ukázka mlžné komory, ve které návštěvníci uvidí záření, které je kolem nás. Celá exkurze potrvá přibližně dvě hodiny. Zúčastnit se jí mohou pouze osoby starší 15 let. Vzhledem k velkému zájmu veřejnosti je potřeba provést registraci, která začala minulý týden. „Za první tři dny byla obsazena přibližně třetina míst a další se rychle plní,“ upozorňuje vedoucí Infocentra JE Temelín Jana Gribbinová.

V rámci doprovodného programu si návštěvníci budou moci prohlédnout techniku hasičské jednotky JE Temelín a program v areálu doplní i show Jižní Čechy pohodové.

Jak se zaregistrovat: Telefonicky na čísle 381 104 935 od 9:00 do 17:00 hodin, potřebovat budete platný doklad totožnosti.

Tiskové materiály ČEZ