časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Strojírenský veletrh bude největší za posledních pět let

3. 10. 2016 | Veletrhy Brno, a.s. | www.bvv.cz

Od 3. do 7. října čeká návštěvníky brněnského výstaviště již 58. ročník Mezinárodního strojírenského veletrhu společně se specializovanými veletrhy IMT, FOND-EX, WELDING, PLASTEX a PROFINTECH. Pořadatelé očekávají více než 1 700 vystavovatelů ze 35 zemí. Zájem vystavovatelů o náš klíčový veletrh ukazuje sílu české ekonomiky.

MSV Veletrhy Brno

„V české ekonomice teď především díky průmyslu zažíváme úspěšné období. Loňský rok byl pro naše hospodářství jedním z nejúspěšnějších. Hrubý domácí produkt vzrostl meziročně o 4,6 procenta. To je nejlepší výsledek za posledních osm let. Zásadní pozici si udržuje právě průmysl a především průmysl zpracovatelský, který vloni rostl dokonce o 6 procent. I výsledky prvního pololetí letošního roku, kdy hrubý domácí produkt vzrostl ve druhém čtvrtletí meziročně o 2,5 procenta a ve srovnání s prvním čtvrtletím o 0,9 procenta, naznačují, že se stále pohybujeme na pozitivní vlně. O tom svědčí i mimořádné rekordní výsledky našeho exportu,“ potvrzuje ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek.

Průmysl 4.0 uvidíme přímo v expozicích

Hlavním tématem ročníku byl stejně jako loni vyhlášen Průmysl 4.0 – integrovaný a automatizovaný průmysl, který je novou a nastupující čtvrtou etapou průmyslové revoluce. Zatímco před rokem nový směr ukazovala speciální výstava, letos bude Průmysl 4.0 prezentován přímo v expozicích vystavovatelů. V souvislosti s tématem Průmysl 4.0 se zaměří pozornost především na klíčové inovativní technologie automatizace, robotizace, digitalizace a zasíťování. V rámci MSV 2016 proběhne také tradiční průřezový projekt AUTOMATIZACE - měřicí, řídicí, automatizační a regulační technika, který je pořádán ve spolupráci s Elektrotechnickou asociací ČR a zviditelňuje možnosti využití automatizační techniky v jednotlivých oborech veletrhu.

Čína se představí na letošním MSV ve velkém stylu

Čína se bude prezentovat v oficiálním „Pavilonu Číny“ v hale A1 s účastí provincií a měst Beijing, Shanghai, Zhejiang, Hilongjian, Dalian, Shanxi, Jiangsu, Hebei, Tianjin, Shandon, které představí významné čínské holdingy a technologické firmy, např. China Railway, Aviation Industry Corporation of China, China Machinery Engineering Corporation, Yanfeng Automotive Interiors of SAIC Motor Corporation, Shanghai Electric, Inesa, Shanghai Rainbow Fish Ocean Technology, Zhejiang CF Moto a Wanxiang Group. Součástí bude účast malých a středních firem z provincie Zhejiang v pavilonu H.

Celková výstavní plocha Číny bude přesahovat 3.000 m2 s více než 150 vystavovateli a dalšími subjekty, které se na přípravě podílejí. Bude se jednat o největší účast partnerské země v historii MSV. Kromě slavnostního zahájení čínského pavilonu v pondělí 3/10 dopoledne se v úterý 4/10 uskuteční Česko – čínské průmyslové fórum, B2B jednání s českými partnery a slavnostní Čínský večer.

Čínské firmy se účastnily doposud převážně v takovémto rozsahu průmyslového veletrhu v Hannoveru. Na veletrhu ve střední Evropě se v takovémto rozsahu účastní poprvé. Vystoupení Číny jako partnerské země MSV dotvrzuje politický a ekonomický rozvoj vztahů mezi oběma zeměmi v posledních letech.

Tiskové materiály Veletrhy Brno