časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Společnost Sasol si vybrala flexibilní mobilní řešení E-House od ABB

14. 4. 2016 | ABB s.r.o. | www.abb.cz

Řešení minimalizuje odstávky z provozu a zvyšuje efektivnost údržby.

ABB, přední světový dodavatel řešení pro energetiku a automatizaci, navrženým inovativním řešením z produktové řady vysokého napětí pomohla společnosti Sasol minimalizovat provozní odstávky při pravidelné údržbě. Nadnárodní chemická a energetická společnost Sasol použila inovativní a flexibilní řešení ABB, zahrnující rozváděč UniGear Digital, ochranná relé Relion® a senzorovou technologii, instalované do lehké mobilní jednotky E-House, upevněné na mobilním nákladním přívěsu.

V petrochemickém závodu společnosti Sasol Secunda v Jižní Africe se z místně vytěženého uhlí vyrábí syntetická paliva. Společnost Sasol hledala řešení, jak minimalizovat ekonomické ztráty způsobené odstávkami z provozu během výměny a modernizace stávajících rozvoden v této lokalitě.

Bruno Melles, výkonný ředitel ABB pro výrobky vysokého napětí, uvedl: „ABB se především zaměřuje na pomoc zákazníkům při zvyšování produktivity prostřednictvím minimalizace odstávek. Efektivní spolupráce společností Sasol a ABB vedla k úspěšnému dokončení tohoto projektu a těšíme se, že na ni budeme moci v budoucnu navázat.“

„Hlavní předností modulární jednotky E-House jsou flexibilní ochranná řídící relé Relion, instalovaná do moderního inovativního rozváděče UniGear Digital od ABB. Modulární systém E-House poskytuje stabilní dodávku elektrické energie i v nejnáročnějších podmínkách. ABB dokázala dodat společnosti Sasol robustní a zároveň flexibilní řešení, které zajistí bezpečné napájení během procesu údržby.“

Pro splnění stanovených požadavků nabídla společnost ABB mobilní jednotku E-House s řešením UniGear Digital. Páteří tohoto řešení je rozváděč UniGear ZS1 vybavený ochrannými relé řady Relion 615 v souladu s normou IEC 61850 a moderní senzorovou technologií.

Rozváděč UniGear Digital je umístěný do prefabrikované kovové jednotky, tzv. E-House, která je pak upevněná na nákladní přívěs. Mobilní instalace umožňuje zařízení rychle a efektivně přemisťovat podle potřeby. Takto vybavený mobilní E-House poskytuje flexibilní řešení pro rozvod elektrické energie, přesně jak Sasol požadoval.

Společné úsilí firem ABB a Sasol vedlo k jedinečnému řešení, kde se několik inovativních výrobků spojilo tak, aby uspokojilo potřeby a očekávání zákazníka. Společnost ABB dodala řešení ve velmi krátké dodací lhůtě: od návrhu až po konstrukci a realizaci neuběhl ani jeden rok. Úspěch projektu posílil vztah mezi oběma obchodními partnery a vytvořil pevný základ pro budoucí společné projekty.

ABB je přední světový dodavatel technologií pro energetiku a automatizaci. Umožňuje zákazníkům ze sféry energetiky, průmyslu, dopravy a infrastruktury zlepšit jejich výkonnost při současném snížení dopadu na životní prostředí. ABB Group má kolem 135,000 zaměstnanců v téměř 100 zemích světa. V České republice působí v osmi lokalitách, má zde sedm výrobních závodů, čtyři centra pro výzkum a vývoj a komplexní servisní služby. ABB ČR zaměstnává více než 3,400 lidí.

Tiskové materiály ABB s.r.o.

ABB s.r.o.

ABB s.r.o.
BB Centrum – DELTA II
Vyskočilova 1561/4a
Praha 4
140 00
www.abb.cz