časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Společnost Huawei přichází s vlastní verzí telefonu se sklopným displejem

25. 2. 2019 | Tech Xplore | www.techxplore.com

Čínský telekomunikační gigant Huawei odhalil svou verzi chytrého telefonu se sklopným displejem, a to pouhé čtyři dny poté, co společnost Samsung představila svůj smarthpone se stejnou funkcí.

Novinka s názvem Mate X se může pochlubit kompatibilitou s novým standardem pro bezdrátové sítě 5G, který začínají operátoři postupně zavádět po celém světě. Telefon bude k dispozici v polovině roku 2019 za cenu 2299 EUR. Zástupci společnosti Huawei přiznávají, že cena novinky je „příliš vysoká“ a jedním dechem dodávají, že pracují na snížení ceny.

Huawei Mate X

Velikost hlavního displeje je 6,6 palců, zadní displej je pak o něco menší – 6,38 palců. Po otevření se oba displeje spojí v jeden 8 palcový displej s rozlišením 2480 x 2000 pixelů. V porovnání s konkurencí v podobě Samsung Fold je Mate X po sklopení tenčí (0,67 palců ve srovnání s 0,43 palci). Mate X je vybaven dvěma bateriemi s kapacitou 4500 mAh, které mohou být nabity na 85 procent kapacity za pouhých 30 minut díky nejnovější verzi technologie SuperCharge.

Celý článek na Tech Xplore

Image Credit: Engadget

-jk-