časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Společnost Heliatek stanovila nový rekord účinnosti přeměny organických fotovoltaických článků

15. 2. 2016 | Heliatek | www.heliatek.com

Společnost Heliatek stanovila nový rekord účinnosti přeměny v hodnotě 13,2 % v rámci přímé přeměny slunečního světla na elektrickou energii s použitím organických fotovoltaických článků.

Díky jedinečným vlastnostem organického polovodiče odpovídá energie generovaná novými články výstupní energii dnešních slunečních článků s 16 až 17% efektivitou, a to za podmínek v reálném provozu.

Nový rekord účinnosti organických fotovoltaických článků

Tento nový výsledek jen potvrzuje vedoucí pozici společnosti Heliatek na poli technologií. Společnost dokázala navýšit efektivitu ze 3 % na 13 % během jedné dekády. Nový rekord je jen potvrzením neutuchající snahy společnosti a snahy dosáhnout 15% efektivity. Výsledky výzkumu také potvrzují účinnost jedinečné technologie Heliateku, při které společnost využívá vakuové pokovování drobných molekul na fólie z plastu.

Nový článek je kombinací několika spojených článků v kombinaci se třemi různými pohlcovači. Každý z nich přispívá k efektivní přeměně zeleného světla, červeného světla nebo blízkého infračerveného záření o vlnových délkách mezi 450 až 950 nm na elektrickou energii. Tyto absorpční molekuly byly vyvinuty a jsou patentovány společností Heliatek.

Celý článek na Heliatek

Image Credit: Heliatek

-jk-