časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Sony testuje prototyp Vision-S na veřejných silnicích

13. 1. 2021 | GTPlanet | www.gtplanet.com

Prototyp elektromobilu Vision-S japonské mezinárodní korporace Sony se v těchto dnech prohání na rakouských silnicích v rámci testování v provozu. Vision-S se jakožto vůbec první a rovnou elektrický vstup značky Sony na trh s automobily poprvé představil na loňském světovém veletrhu spotřební elektroniky Consumer Electronics Show (CES).

Společnost Sony vybavila svůj prototyp více senzory pro umožnění pokročilých asistenčních systémů, mezi něž patří zejména funkce pro monitorování pozice vozidla vůči svému okolí pomocí LIDARů, radaru, ultrazvukových senzorů a kamer, ale také sledování interiéru. Třešničkou na dortu pro všechny příznivce počítačových her bude integrovaná konzole Playstation.

Prototyp Vision-S

Co se elektromobilu samotného týče, je poháněn dvěma elektromotory o celkovém výkonu 536 koní. Celková kapacita baterií je cca 125 kWh, ačkoliv společnost Sony dosud přesný dojezd či kapacitu baterií oficiálně nepotvrdila. Pohon všech čtyř kol a nízký aerodynamický odpor však slibuje velmi rychlý požitek z jízdy.

Celý článek na GTPlanet

Image Credit: Sony

-jk-