časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Sluneční brýle nebo plnohodnotný headset pro virtuální realitu? Facebook představil svůj koncept

3. 7. 2020 | The Verge | www.theverge.com

Facebook odhalil veřejnosti svou vizi headsetu pro virtuální realitu, který se zcela vymyká zažitým představám o těžkých brýlích a překážejících kabelech. Namísto neohrabaného zařízení, které se nasazuje na hlavu a znemožňuje dlouhodobé nošení, se Facebook rozhodl vykročit zcela odlišnou cestou a zaměřil se na maximální jednoduchost.

Nový headset na virtuální realitu má podobu „obyčejných“ slunečních brýlí, avšak svou cenou si nezadá s mnohem topornější konkurencí. Brýle totiž nejsou pouhým prostředkem pro rozšířenou realitu, ale plnohodnotnou verzí konkurenčních řešení pro virtuální realitu. Samotné brýle jsou velmi tenké, což dokazuje hodnota necelých 9 mm a dle vyjádření společnosti disponují úhlem pohledu, který je „porovnatelný se spotřebitelskými produkty na trhu s virtuální realitou“.

Headset pro VR - Facebook

Brýle pro virtuální realitu jsou stále ve fázi konceptu, přesto se mohou pochlubit působivou technologií, která umožňuje sledovat dění na displeji mnohem sofistikovaněji v porovnání s VR headsety na trhu. Headset využívá techniku zvanou „optické přehýbání na bázi polarizace“, která pomáhá omezit prostor mezi displejem a čočkou, která zaostřuje obraz. Výsledkem je lepší kontrolování pohybu světla uvnitř čočky a několikanásobně rychlejší přenos obrazu“.

Celý článek na The Verge

Image Credit: Facebook

-jk-