časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Seznamte se s prvním elektrickým motocyklem Bolt

22. 7. 2015 | TechCrunch | www.techcrunch.com

Bolt je nově vzniklá společnost ze San Francisca, která vyrábí motocykly poháněné elektřinou. Motocykly jsou kompletovány ručně v malé garáži na okraji města a používají stejný typ lithium-iontové baterie jako automobily Tesla.

Bolt M-1 je vůbec prvním modelem, který firma vyrobila. Motocykl nepracuje se zaběhnutým systémem zapínání pomocí klíče, namísto toho se startuje pomocí unikátního kódu nebo s pomocí chytrého telefonu. K lokalizaci motocyklu v případě krádeže slouží aplikace na chytré telefony Bolt. Rodiče určitě ocení rozšířené možnosti aplikace, která jim umožní snížit maximální rychlost motocyklu a udržet tak své děti na uzdě. M-1 rovněž disponuje portem USB pro nabití vašeho chytrého telefonu a dalších zařízení.

První elektrický motocykl Bolt

Motocykl Bolt funguje ve dvou jízdních režimech - ekonomický nebo sportovní - záleží na množství energie, kterou můžete využít. V ekonomickém módu motocykl zrychlí na maximální rychlost 30 km/h, sportovní režim se může pochlubit hodnotou 65 km/h. V úspornějším ekonomickém módu činí dojezd motocyklu 80 km na jedno nabití a ve sportovním módu 56 km při průměrné rychlosti 55 km/h.

Bolt je technicky vzato klasifikován jako jízdní kolo, můžete s ním proto jezdit po vyznačených stezkách. Při jízdě ve městě rovněž nepotřebujete řidičský průkaz. Myslelo se i na uživatele žijící v bytě bez přístupu k externí zásuvce, např. v garáži. Baterie je rozdělena na dvě části a je přenosná. Můžete ji tak nabít přes noc. Baterie se rovněž nabíjí při šlapání.

Celý článek na TechCrunch

Image Credit: Bolt

-jk-