časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Rating ČEPS nově na úrovni ratingu České republiky

25. 1. 2018 | ČEPS, a.s. | www.ceps.cz

Agentura Moody's zvýšila rating společnosti ČEPS o jeden stupeň na úroveň A1 z dosavadní úrovně A2 a ponechala stabilní výhled. Poprvé v historii se společnosti ČEPS podařilo dosáhnout ratingu na stejné úrovni, jakou má Česká republika.

Ratingové hodnocení získala společnost poprvé už v červenci 2012 a od té doby jej každoročně úspěšně obhajovala. ČEPS agentuře Moody's průběžně prezentuje hospodářské výsledky, regulační rámec české elektroenergetiky a další informace z klíčových oblastí rozvoje a obnovy přenosové soustavy. Zlepšení ratingu na úroveň A1 odráží všechny tyto aspekty společně s výsledky hospodaření společnosti ČEPS spojené s rozsáhlým investičním programem.

Tiskové materiály ČEPS 


Společnost ČEPS je provozovatelem přenosové soustavy ČR. Zajišťuje bezpečný a spolehlivý provoz a rozvoj elektroenergetické přenosové soustavy v rámci propojených evropských soustav. Poskytuje rovněž činnosti spojené se zajištěním rovnováhy mezi výrobou a spotřebou elektrické energie v každém okamžiku (tzv. systémové služby). Udržuje, obnovuje a rozvíjí 42 rozvoden se 75 transformátory a trasy vedení nejvyššího napětí o celkové délce 5 728 km. Více informací naleznete na www.ceps.cz.