časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

První ohebný telefon na světě sbírá rozporuplné reakce

9. 1. 2019 | The Verge | www.theverge.com

Royole FlexPai je prvním typem sklopného mobilního telefonu na světě, se kterým přišla na trh společnost Royole, jež se specializuje výhradně na vývoj a prodej flexibilních displejů.

S rozměrem displeje 7,8 palců se tento tablet se systémem Android po sklopení stane ne jedním, ale hned dvěma chytrými telefony s příslušnými sloty na SIM karty. Zařízení je vybaveno systémem automatické detekce, který zajišťuje, že je obsah zobrazován pouze na jednom ze dvou sklopných displejů současně. Jeden z telefonů je nastaven jako primární displej, jehož obsah se po otevření roztáhne na celou obrazovku.

Ohebný telefon

Obrazovka tabletu se může pochlubit rozlišením 1920 x 1440 pixelů, které se díky prostřední části, kde dochází k ohybu displeje, sníží po sklopení o více než polovinu. Hustota pixelů 308 ppi však přesto zajišťuje dostatečnou ostrost displeje. To samé se nedá říct o barvách, které na některých místech vykazují zvláštní artefakty a přílišnou sytost. V prostřední části displeje lze rovněž pozorovat ztlumení barev.

Celý článek na The Verge

Image Credit: Vlad Savov/The Verge

-jk-